ŽIVKOVIĆ: Daleko od nemirnih voda

U Belegišu će se ove sezone gledati srpskoligaški mečevi. Podunavac je napravio istorijski iskorak, ali svi u klubu su svesni da viši rang donosi i veće obaveze, pa nema opuštanja. Pozitivna trema pred premijeru je uobičajena, dok pogled u retrovizor trenera Marka Živkovića nameće ocenu da je pripremni period protekao po zacrtanom planu.
-Plasman u viši rang, predstavljao je pozitivan impuls. Dobili smo dodatnu dozu energije i entuzijazma. Svesni da je srpskoligaško takmičenje zahtevno i ne trpi improvizacije, brzo smo prionuli na posao, sa ciljem da formiramo kadar sposoban da se sa svima uhvati u koštac. Protekli period je obeležio rad bez pogovora, uz odličan odziv na treninzima – kaže Marko Živković, trener Podunavca.
Insistira na vojničkoj disciplini. Takav je bio i kao igrač Obilića, Modriče, Bežanije, švedskog drugoligaša Sirijanske, Dečića (Tuzi), Borca iz Banjaluke, Inđije, Jedinstva (Surčin) i Omladinca (NB).
-Igračku karijeru sam okončao u Podunavcu. Želim da ostavim trag i kao trener. Imam privilegiju da treniram sjajne momke, spremne da individualni kvalitet podrede sistemu. “Vojvodina“ je izazov u svakom pogledu, cilj je da napredujemo iz utakmice u utakmicu, a da budemo pozicionirani daleko od nemirnih voda, kada se bude podvlačila crta. Verujem da je to realna projekcija.
Ceo tim novajlija, zadužio je dres Podunavca. Na spisku su: Kosta Spasić (Radnički 1912), Vuk Ranđić (OFK Beograd), Vladimir Maksimović (Borac, Sakule), Marko Labović (Radnički, Nova Pazova), Boško Gajić (Omladinac, Novi Banovci), Stefan Paunović (Studentski grad), kao i bonusi Lazar Jovanović (Teleoptik), Nikola Vasić (Leštane), Aleksa Relić, Nikola Jovanović (Zemun) i Nikola Vitas (Radnički, Nova Pazova).
-Osvežili smo sve linije tima. Angažovali smo igrače za koje smo procenili da će doprineti da imamo stabilnost tokom prvenstva. Bila je potrebna i šira lepeza bonusa, pa smo i taj segment priče uspešno zaokružili. Kroz osam prijateljskih utakmica, svi su dobili šansu da se nametnu. Nije bilo lako iskristalisati sastav za premijeru kraj Štranda, ali to su slatke muke i bolje da je tako, nego da kuburimo sa postavom.
Iz kluba su otišli: Boško Papović, Feđa Baletić, Bojan Bjelobrk, Aleksa Stoisavljević i Kristijan Soldatović.
-Nije isključeno da do kraja prelaznog roka bude još novajlija, ali glavni deo posla, po tom pitanju, završili smo blagovremeno. U dogovoru sa rukovodstvom kluba, trudili smo se da dovedemo igrače koji neće doprineti samo kvantitetu, već i kvalitetom doprineti da ambicije dobiju željeni okvir. Ohrabruje me atmosfera na treninzima, siguran sam da će ovaj tim imati šta da pokaže, jer nemamo nameru da samo jedno leto budemo među srpskoligašima.
Podunavac je pobedio Borac iz Progara (4:1), Radnički iz Šida (4:0), Jedinstvo iz Surčina (1:0), Torlak (2:1) i Slogu iz Vognja (6:0), remizirao sa Milutincem (1:1) i Teleoptikom (2:2), uz poraz od Železničara iz Inđije (0:2).
-Iako rezultati nisu bili u prvom planu, prijalo je kada smo pobeđivali. Strelci su podbacili samo protiv Železničara, nisu uspeli da zatresu mrežu povratnika u Vojvođansku ligu, iako smo imali šansi. Trka za bodove je nešto drugo, takmičarski ritam zahteva da budemo koncentrisani svih 90 minuta, jer svaka greška može da košta bodova. Nedeljni meč sa Kabelom, prilika je da ljubiteljima fudbala iz Novog Sada i okoline pokažemo da imamo potencijal za siguran korak srpskoligaškom stazom – rekao je Marko Živković, trener Podunavca.
M. Menićanin

POJAČAN STRUČNI ŠTAB

U klubu su vodili računa i o jačanju stručnog štaba. Uloga pomoćnog trenera, poverena je Milošu Živkoviću, u pitanju je Markov rođeni brat, dok sa golmanima radi Ivan Đorđević.

OPTIMIZAM: Ivan Đorđević, Marko i Miloš Živković FOTO: Podunavac

Izvor: http://www.nsfudbal.com