ПОДУНАВАЦ – ЈЕДИНСТВО (СП) 2:2

СРПСКА ЛИГА „ВОЈВОДИНА“ 

ПОДУНАВАЦ – ЈЕДИНСТВО (СП) 2:2 (0:1)

Белегиш – Гледалаца: 200. Суддија: Никола Чекичевић (Моровић) 6. Стрелци: Тејић у 55. (из једанаестерца) и Деспенић у 69.  за Подунавац, а Максимовић у 20. и 90+3 (оба аутогола) за Јединство, Жути картони: Миљковић, Горановић (Подунавац), Булат (Јединство). 

ПОДУНАВАЦ; Бјелица 6,5, Радошевић 7, Миљковић 6,5, Максимовић 6,5, Тејић 7,5, Милосављевић 6,5, Деспенић 7,5 (од 87.  Милановић -), Горановић 7 (од 73, Илић -), Радојчић 6,5, Дивац 7 (од 90+3 Игор Чермељ -), Перишић 7,5 (од 87. Алексић -). 

ЈЕДИНСТВО (СП): Јевтић 7, Букурецки 6,5 (од 57. Кнежевић 6,5), Иветић 7, Булат 7, Радић 7, Пађен 7,5 (од 46. Шљукић 6,5), Миленковић 7, Шево 7, Играч 6,5 (од73. Уремовић -), Бобар 6,5 (од 79. Матовић -), Накијевски 7.

Играч утакмице: Деспенић

На генералној проби Старопазовчани су били успешнији од комшија из Белегиша (5:1), а јуче су у општинском дербију избегли пораз пред последњи звиждук. Казна је два пута стигла домаћина, имао је посла голман Јевтић у уводу сусрета, а ударац  Перишића у шестом минуту одбио је Јевтић, у наставку акције Деспенић је морао да реши ситуацију, али плус је зарадио дефанзивац гостију.  Одбранио је Јевтић шут Деспенића, убрзо је истрчао са гола и интервенисао испред Горановића,  Драган Стевановић, тренер Подунавца, био је иза ограде због зарађеног црвеног картона, а да је Перишић пао кад је повучен за дрес, судија Чекичевић би, вероватно, показао на белу тачку.

Миленковић је прошао десном страном и одиграо повратну лопту а штопер Максимовић је угурао у своју мрежу поред центарфора Пађена – 0:1. Белегишани су оспоравали гол тврдећи да је претходила офсајд позиција.

Домаћин је играо без класичног нападача, опасност за госте представљали су бонуси Перишић и Деспенић. Јевтић је добро реаговао на слободњак Тејића, одбио је лопту, а у финишу првог дела Пађен је шутирао поред гола на центаршут Радића.

Изједначње је стигло после шута Деспенића, дефанзивац „белих“ послао је лопту до стативе, судија Чекичевић видео је играње руком, показао на казнени ударац, са којег је Тедић погодио – 1:1.

Ударац Тејића прочитао је Јевтић, а оно што није реализовао Горановић, јесте Деспенић са седам метара – 2:1. Два бода испала су Белегишани из руку, повукли су се после изласка Перишића и Деспенића, Максимовићу је лопта прошла испод руке у петерцу, после шута Шева са 13 метара – 2:2.

Д. Јовановић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 25. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!