ПОДУНАВАЦ – ОМЛАДИНАЦ (НБ) 0:0

СРПСКА ЛИГА „ВОЈВОДИНА“ 

ПОДУНАВАЦ – ОМЛАДИНАЦ (НБ) 0:0

Белегиш – Гледалаца: 250. Судија: Немања Деспотовић (Огар) 8. Жути картони: Максимовић и Бјелица (Подунавац), Малиш, Аћимовић и Дашић (Омладинац).

ПОДУНАВАЦ: Бјелица 7, Радошевић 7,5, Миљковић 8, Максимовић 8, Тејић 8, (од 90+2 Милосављевић -), Дестанић 7, (од 58. Горановић 7), Миликић7,5, Илић 7,5, Радојчић 8, Дивац7, (од 80. Петковић -), Перишић 7 (од 58. Челар 7).

ОМЛАДИНАЦ: Богуновић 7, Мишић 8, Максимовић 7,5, Крнета 7,5, Малиш 6,5, (од 46. Станисављевић 7), Добријевић 7, Ахчин 7, Аћимовић 7, Тодоровић 7,5, Великић 6,5 (од 74. Јовановић -), Кнежевић 6,5 (од 46. Дашић 7).

Играч утакмице: Иван Тејић

Празне пушке, али не и очи у комшијском дербију. У јесењем огледалу писало је 3:0 за Подунавац у Новим Бановцима, а јуче каод а је муниција овлажила Бановчанима и домаћину.

Најбољу шансу имао је Панчевац Ахчин, минут пре истека надокнаде, са 14 метара је шутирао, а лопта је отишла изнад пречке.

– Голмани су могли да буду кошаркаши – коментарисао је неко из публике, мислећи на висину Сергеја Бјелице и Огњена Богуновића.

Миљковић и Максимовић водили су фудбалски рат са Добријевићем, домаћин је почео без класичног центарфора, Тејић и борбени бек Мисић, односно Радојичић и Великић газили су без пардона на десном боку домаћина.

– Тренери Стевановић и Кљајић имају ПРО лиценцу и комотно могу да иду у јаче клубове – коментарисао је Игор Митровић први оперативац Новобановчана.

Чинило се да ће плавокоси Перишић да побегне штоперу Максимовићу, али млак шут је виђен на крају акције „плавих“. Ауторитативни судија Деспотовић држао је конце у рукама и није направио ни најситнију грешку.

Тејић је упослио Дивца, капитен Подунавца промашио је прву шансу Белегишана, тачно на половини првог полувремена.

Ахчин је добро извео прекид, а Добријевић главом шутира изнад гола талентованог Бјелића. Пред крај првог дела Великић је шутирао пред одмор право у голмана Бјелицу, затим је Дивац оклевао, тукао изнад пречке Богуновића.

Перишић је оставио лопту Тејићу у другом делу, а јунак сремског мегдана пребацио је заштитну ограду.

У финишу је Тејић извео ударац са угла а Радошевић главом шутирао изнад гола.

Д. Јовановић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 11. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!