МЛАДОСТ ГАТ, ПОБЕДОМ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ ОВЕРИЛА ПРВО МЕСТО И ДИРЕКТАН ПЛАСМАН У ЕЛИТУ

Помало надреално звучи констатација даће фудбалери Младости ГАТ од следеће сезоне војевати за бодове са Црвеном звездом, Партизаном, Војводином. Апсолутно је истинита и сведочи у прилог тврдњи да су у савременом спорту чуда могућа.

Кренули су Новосађани, пре четири године, на чудесни пут и на њему стално напредовали. Од Новосадске, стигли су до Супер лиге, као прваци у другом рангу, и то без дилема или знакова питања уз невероватни подухват.

Испоставило се да је утакмица у Сремској Митровици, барем што се трофеја тиче, за Младост ГАТ била кључна. Домаћин је био добри, чврсти и квалитетни Раднички, а натерао је ученике тренера Љубомира Ристовског на велику борбу, не препуштајући им ни педаљ терена и не допуштајући да се опусте макар и за тренутак.

„Гатовци“, ипак, имају добар и искусан тим, чине га фудбалери проверени у мору битака и у најјачем друштву српског фудбала. Захваљујући томе, пронашли су модел како да одговоре нападима домаћина. Поново су блистали неухватљиви и разигани Никола Поповић, као и Милан Видаков, први стрелац лиге, довели су саиграче до подвига какав српски фудбал, чини се, не памти.

После тријумфа 3:1 у Срему, Новосађане су, на ГАТ Арени, у недељу увече, дочекали најватренији навијачи и бучно славље могло је да почне. Коначно је прилику да се опусти добио и увек смирени и опрезни, али стручно и мотивационо изузетно потковани тренер Ристовски. Са њим на челу, кочнице су олабавили и остали, па су се из Новог насеља, до дубоко у ноћ, чули песма и повици одушевљења.

Описујући узроке успеха, мора да се примети да је клуб готoво савршено водио председник Мирослав Кресовић, а у оперативном делу имао је велику помоћ Дениса Малешевића, спортског директора. Све је функционисало као најпрецизнија машина, тачно се знало ко је и за шта задужен и преплитања надлежности није могло да буде.

На челу пирамиде, што се препознатљивости у спортској јавности тиче, некако из сенке, налази се Дејан Слијепчевић, власник компаније, који подупире читав пројекат. Чини то са финансијског аспекта, али и из љубави према малом клубу који, стрпљиво и упорно, израста у значајни спортски колектив. Био је то рецепт за успехе и коначно славље.

Званична прослава првог места у прволигашкој конкуренцији уследиће у суботу, када Новосађани дочекују ИМТ и тада ће постојати сви услови да њихови суграђани дођу у великом броју на ГАТ Арену и поздраве спортске јунаке Новог Сада. Они су, у то нема никакве сумње, играма, понашањем, посвећеношћу и, коначно, храброшћу, заслужили да отворе и испију шампањац, а да онда крену са припремама за прву суперлигашку сезону.

Ни до сада из Младости ГАТ нису стизале претенциозне најаве када су жеље и амбиције у питању, већ су сваку реч и тврдњу подупирали учинком на терену. Делима су доказали да, сви заједно, умеју да праве чуда и неће бити изненађење уколико с таквом праксом наставе и ратујући с најбољима у Србији.

Аутор: А. Предојевић

Извор: http://www.zurnal.rs