ПОЛА МЕТРА ПОКВАРИЛО СЛАВЉЕ ЈАВОРА, ТСЦ-У ОСТАО САМО БОД

ДОМАЋИН НА МУЦИ БЕЗ НАЈБОЉЕГ ИГРАЧА БАЊЦА – 0:0

Вероватно би у Јавору били задовољни да им је неко понудио бод пре утакмице, али пола корака је делило Ивањичане да у 94. минуту зграбе цео плен усред Бачке Тополе. Елиомар и Кембел су направили акцију која је резултирала голом у последњем минуту, али се испоставило да је поготку претходио офсајд за пола корака…

За ТСЦ одбрана није више проблем, али јесте напад. Без Михајла Бањца није било игре, није било мноштва великих шанси и на крају само 0:0, што мало кога у домаћем табору може да задовољи, поготово после велике победе на Бановом брду у првом колу.

Тим из Бачке Тополе ће моћи да жали за пропуштеним приликама и сигурно ће у клубу бити незадовољни резултатом, јер нико није очекивао да ће бодове са ТСЦ Арене однети готово стандардна муштерија Јавор. Видело са да у везном реду недостаје Михајло Бањац. Без његове енергије и додавања, слабо је изгледао везни ред Тополчана. Јавор је дошао да се брани, не погнуте главе, али са тотално дефанзивним намерама. Није успевао домаћин да угрози гол гостију из Ивањице. Константан вишак у одбрани није дозволио крилима ТСЦ-а да направе продор. Покушавали су и кроз средину, међутим и ту су наилазили на бедем. Успешно су гости заустављали сваки покушај контре већ на средини терена уз помоћ трија Марчић –Тојчић – Гојковић. Да гости за мало ураде оно што је у прошлом колу ТСЦ урадио Чукаричком, да поведу из прве праве прилике, имао је шансу Гојковић, али је шутирао замало поред гола. Припретио је потом и Луковић и то је било све од гостију за првих 45 минута.

Једине знаке живота у редовима домаћих у првом делу давао је дебитант Никола Кувељић, крао је лопте, градио контра нападе и јурио простор где је тражио лопту. Одличан посао је одрадио бивши играч Јавора који је тек стигао на позајмицу у Бачку Тополу.

Тренер домаћих Лазетић је постепено повлачио потезе да размрда свој тим. Одмах на полувремену је ушао капитен Саша Томановић и умало да буде човек одлуке. Након свега неколико минута на терену, погодио је пречку главом. Поново је одлично центрирао Мирчевски који је у врху напада највише покушавао да “измисли” неки пас, финту, да створи шансу за свој тим. Играчи ТСЦ-а као да су на смену дизали темпо. Прво Кувељић, па Мирчевски а онда је бљеснуо и Ифет Ђаковац, нанизао играче Јавора као на леду и погрешио код последњег додавања.

Када је видео да ТСЦ не успева да му угрози гол, Бонџулић је покушао да појача своју офанзиву. Убацио је у ватру Кембела и Ибрахима Танка. Лазетић је узвратио са два нападача, давши шансу Станојловићу. Ни то није превисе променило однос снага на терену. Одбрана Јавора деловала је тачно као швајцарски сат, а напад ТСЦ као аутомобил без горива.

Ни искусни Саша Јовановић, који је стигао чак и до шпанског Депортива из Ла Коруње није успео да пробуди успавани напад плаве екипе. Лазетић је бацио сав арсенал на терен, а на крају је морао да гледа нулу на семафору. Чак је Јавор могао да однесе сав плен на крају, да је Кембел био сналажљив у казненом простору.

Јавор иде кући срећан са бодом, док ТСЦ очекују два тешка гостовања: Ниш и Партизан.

ТСЦ – ЈАВОР 0:0

Стадион: ТСЦ Арена

Гледалаца: 1.500

Судија: Марко Срећковић

ТСЦ (4-2-3-1): Илић 6 – Стојковић 5,5, Ћалушић 5,5 (од 45. Томановић 5,5), Антонић 6, Петровић 6 – Кувељић 6 (од 69. Станојловић 5,5), Стојић 6,5 – Станојев 5,5 (од 87. Ратков-), Ђаковац 5, Мирчевски 6 (од 75. Јовановић-) – Вукић 5

Јавор Ивањица (4-5-1): Вулић 6- Николић 6, Обрадовић 6, Ђукић 6, Грабеж 6- Елиомар 5 (од 66. Танко 5), Гојковић 6, Тојчић 6, Марчић 6,5, Луковић 5,5 (од 66. Кембел 5) – Гигић 5 (од 87. Малетић-)

Играч утакмице: Милан Марчић (Јавор)

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 17. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!