ПОПОВИЋ: ОЧЕКУЈЕМО ЈЕДНУ ЕВРОПСКУ УТАКМИЦУ И ДА НАСТАВИМО НИЗ ПОБЕДА

Тренер Војводине Ранко Поповић оптимиста је пред гостовање Новом Пазару и нада се да ће његова екипа играти на европском нивоу и узети прва три бода у гостима.

Фудбалери „старе даме“ у суботу од 16 часова гостују екипи Новог Пазара, након две узастопне победе на свом „Карађорђу“.

– Нови Пазар као што сте видели и сами, и како најављују цело ово првенство, и по саставу и по именима која су потписали, да су направили екипу за борбу за Европу. Наше амбиције нису ништа мање, тако да са те стране можемо да очекујемо нешто. Ако будемо у стању и једни и други да дамо оно што се планира и што се прича, онда ће да буде европска утакмица, барем што се нас тиче. Ми ћемо са наше стране да урадимо све што можемо да тако буде, и ја се надам да ће играчи да буду на том нивоу. Знам да нас тамо чека нека врела атмосфера и то је добро, да се игра у таквом амбијенту и да то буде онај прави фудбалски амбијент, да буде коректно и да таква буде игра, а ми да будемо на нивоу свега онога што се очекује од нас, а то је да ми гледамо да горњи део табеле буде нешто што ће да буде стандард за нас, и да гледамо само како да из утакмице у утакмицу будемо све бољи.

Тренер Воше се осврнуо и на чињеницу да од почетка сезоне у гостима немамо ниједну победу.

– То је једна ствар којом се ја бавим од почетка, први дан кад сам дошао сам рекао да ја не играм фудбал код куће и на страни, већ да играм фудбал онакав какав треба да се игра и код куће и на страни, да Војводина има један стандард, јер су потпуно исти бодови и код куће и на страни, три бода су свуда. Нажалост, ми већ дуго немамо победу на страни, а то је последица само једног накарадног размишљања, јер и у разговору са играчима добијем информацију – ми морамо да поправимо игру, поготово кући кад играмо, а ја кажем шта је на страни, јел тамо треба да се искључимо? Онда најбоље да ни не идемо тамо, што не седимо кући и штедимо паре, изгуби 3-0, што идеш. Е то је оно на чему ми радимо мукотрпно од првог дана, да се у главама исправе нека накарадна размишљања, они раде, поправљају се, ми смо видели ове три утакмице, ја не могу да причамо о ономе што је било пре, али могу да причам о ове три утакмице које смо играли на страни, да смо ми стварали много шанси и да смо играли много бољи фудбал него што се играо, да, нисмо га материјализовали и због тога ми причамо сад о овим стварима. Да је, а није, нешто од онога што смо створили ушло, ми бисмо изашли као победници и имали бисмо пуно више бодова, али то се није десило, реалност је једна друга и нама је свака следећа утакмица један мотив више да ми што пре прекинемо са тим и пробамо да остваримо победу. Нема бољег места, да не мислите да је ово нека претња, и бољег изазова него у таквом амбијенту то да се направи, јер онда сазреваш као екипа и онда показујеш пуно тога више од победе.

Осим тога, он се и дотакао и тога да је додатни мотив то што у прошлој сезони Војводина ниједном није везала три узастопне победе.

– То је велики мотив за нас. Ви сте ту да пратите статистику, то је више ваш посао, мене лично интересује учинак. Ја идем из утакмице у утакмицу, а ви после бројте колико је било. Мене интересује ова утакмица, да пробамо то да преведемо у њиховом менталитету и сазревању, јер се ми формирамо и растемо, да они размишљају да је свака следећа утакмица та. А кад ми уведемо тај код да сваку следећу утакмицу играш на победу, а не да је не изгубиш, ја мислим да ће онда доћи неки низ, а ви онда бројте. Надамо се да ћемо вам дати могућности да бројите дуго, пошто сви знамо доста да бројимо, па нека буде што дуже, али било би мало некоректно сад да причамо, да не мисли противник да мотивишемо и њих и навијаче, али стварно према свакој утакмици потпуно исто, уз велико поштовање према сваком противнику. Рекао сам и играчима неки дан на тренингу, погледајте шта пише овде на нашем тренинг центру – ФК Војводина, и та ФК Војводина је 110 година историје, хајде да видимо где смо ми ту, да се и ми угурамо у тих 110 година, па да неко једног дана упише и наша имена ту, да смо нешто урадили, а не само да смо били ту и да смо прошли. То је оно на чему бих ја волео да ми радимо док смо ту, да останемо један дужи период, не мислим само овај временски период, него да неко запамти да смо нешто урадили.

Познато је да су пред прошлу утакмицу неки играчи били ван строја, па се тренер Воше осврнуо и на тренутно стање играчког кадра.

– Ситуација је шарена, још увек имамо неких проблема, имамо неких играча за које нисмо очекивали да ће можда фалити, видећемо још до саме утакмице. Оно што је сигурно је да ови играчи који су већ дуже ту, мислим на Гурама, на Уроша Николића и још неке играче што нам фале, има ту нажалост још неких такнутих од прошле утакмице. Тако да сутра док не кренемо, не знамо ко ће нам ући у аутобус. Јуче нам је неко фалио, прекјуче нам је неко фалио, а и данас неки, али надамо се да онај ко ће бити ту зна шта га чека и треба да буде срећан што је ту, да ужива и да покаже ту срећу на терену.

Ранко Поповић је за крај изнео је своје мишљење и о саставу противничког тима, њиховим појачањима и очекивањима.

– Са појачањима која су довели, заиста могу да ураде много, с обзиром на њихов историјат и све оно што су урадили, хајде само да видимо где су они били, колико утакмица су играли, да пођемо само од искуства, да не причамо о томе колико су зарадили и колика је била њихова тржишна вредност, Љајић можда вреди више него цела наша екипа ако гледамо тако. Опет ја кажем, оно на чему ми инсистирамо то је тим, и нека тим буде тај који ће увек да избаци некога. А да су они опасни, да они имају квалитет, то је стварно неоспорно и заиста не знам какав треба да будеш па да кажеш нешто супротно од тога. Али опет то је једна инспирација, један велики изазов, колико ће они њих да уклапају, то је њихов проблем и ја се не бих бавио тиме. Ја само хоћу да кажем са моје тачке гледишта, увек је лепо имати добре појединце уколико су они спремни да свој квалитет подреде колективу и да онда колектив избаци некад њега, некад неког другог. Ми се трудимо да то радимо на моменте, и то изгледа јако лепо и дешавају се те ствари о којима ја причам, да тим избаци неког ко је у том тренутку најспремнији. Ја бих волео да ми и даље радимо те ствари, они нека раде на свој начин,  а да је квалитет тамо то је неоспорно, а они имају далеко више добрих играча, а то изискује поштовање и још је већи мотив да и ми будемо на нивоу свега тога и да имамо нешто да кажемо на терену.

Утакмица Нови Пазар – Војводина на програму је у суботу од 16 часова уз директан пренос на каналу Арена спорт 3.

Извор: http://www.fkvojvodina.rs

ОБЈАВЉЕНО: 06. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!