ПОРАЗ БАЧКЕ 1901 КРАЈ СОМБОРСКЕ КАПИЈЕ

Пријатно и сунчано поподне на стадиону „крај Сомборске капије“ окупило је више од 300 гледалаца да посматрају дерби између Бачке 1901 и Препорода. Од првог судијског звиждука кренуло се агресивно са обе стране, с тим да су домаћини имали теренску иницијативу и две повољне прилике, прва Војнић, одмах за њим и Глишовић. Ипак, гости су повелу у 13’, добар напад гостију из Жедника, центаршут са десне стране, слаба процена голмана Вуковића и корпилентни Бурсаћ главом тресе мрежу домаћина 0:1. На истеку 21’ стопостотна прилика за Бачку. Одличан центаршут Темуновића, на лопту главом натрчава Војнић, али је слабо захватио и шутирао преко гола. У 26’ веома спорна ситуација у казненом простору гостију. Са леђа је срушен играч Бачке 1901 Мезеи, али је судија Земко остао нем. Напокон, у 29’ Бачка стиже до више него заслуженог изједначења. Дуга лопта Шијачића, добар продор Мезеија, оштар центаршут по земљи, а неко из букета играча, највероватније гостујућих, шаље лопту у мрежу. Након изједначења, Бачка је нападала али без изразитих прилика. Но, у 45’ из слободног ударца, искоса са десне стране, Глишовић погађа пречку, па се на паузу отишло са по једним постигнутим голом на обе стране.

Након квалитетне игре у првих 45’, у другом полувремену гледали смо праву успаванку, уз повремене обостране чарке. Сумњива ситуација десила се у 61’. Испред гола домаћих, судија Земко свирао је слободан ударац за госте, који је брзо изведен, али је пооћник сигнализирао недозвољену позицију. Од тог момента, фудбал је поново био узбудљив. Бачка је појачала темпо и у 65’ након брзе контре Војнић силовито шутира из казненог простора, али је радовање домаћину ускратила статива. Офанзива Бачке почела је сплашњавати, па су гости преузели иницијативу, изнудили слободан ударац на тридесетак метара од гола. Немања Бурсаћ, бивши играч домаћих, познат по разорном ударцу, силовито шутира и мења резултат на семафору. До краја меча, било је неколико спорадичних покушаја, али се резултат није мењао.

БАЧКА 1901 – ПРЕПОРОД 1:2 (1:1)

Стадион „Крај сомборске капије“, Гледалаца: 300, стрелци: 0:1 Бурсаћ 13’, 1:1 Ковач(аг) 29’, 1:2 Бурсаћ 85’ жк: Килибарда, Шијачић, Глишовић (Бачка 1901); Гњатовић, Чабрило (Препород) цк: Делегат: Радован Гардашевић, Гл. Судија: Давид Земко Б.Топола, 1.помоћник: Балша Ћерановић Ловћенац, 2.помоћник: Марко Пурић Ловћенац

БАЧКА: Вуковић, Маленчић, Мезеи, Килибарда, Киш, Шијачић, Милијашевић, Војнић, Темуновић( од 63’ Ђуровић), Анђић, Глишовић. Тренер: Милидраг

ПРЕПОРОД: Бурсаћ Никола, Дошлов, Слобода, Гњатовић, Ћакић, Шашић( од 18’ Лакета, од 46’ Копања, од 70’ Николаш), Чабрило, Ковач, Мијић, Кркајић, Бурсаћ Немања. Тренер: Каурин.

Извор: http://www.srbijasport.net и http://facebook.com/fkbackasubotica

ОБЈАВЉЕНО: 18. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!