ПОСЛЕ НАЈБОЉЕ ИГРЕ У СЕЗОНИ ЗРЕЊАНИНСКИ РАДНИЧКИ ИЗБОРИО ОПСТАНАК У СРПСКОЈ ЛИГИ ВОЈВОДИНА

ШЕМИЋ ТОЧИО ШАМПАЊАЦ

У директном мечу за опстанак у Српској лиги „Војводина”, фудбалери Радничког били су бољи од Станишића и убедљивом победом упловили у луку спаса. Зрењанинци су пет лопти послали иза леђа голмана Луке Марковића, који је одбранио неколико тешких удараца и спречио убељивији пораз. Већ у другом минуту радовале су се присталице домаћина.

– Рано смо повели и то је донекле олакшало посао – каже тренер Марко Гутеша. – Видело се да смо физички спремнији и бржи и да је квалитет на нашој страни. Благоје Марковић одлично је упослио Владимира Јефтића за вођство и кад је, у другом делу, Урош Маркоски удвостручио предност, питање победника ни је се постављало.

Раднички је нападао из свих позиција, често претио убацивањима из другог плана, после вођства Стефан Попов је са петерца пребацио пречку, а у 19. минуту, снажним ударцем уздрмао је стативу.

– Нису могли да нам парирају и за нас није постојала изгубљена лопта. Рано вођство однело је велики притисак и под силним теретом одиграли смо читаву пролећну сезону. Бод из Адорјана, из претходног кола, осоколио је комплетан погон и кад се вратио осмех, знао сам да ће изгинути да победе Станишић.

После меча, играчи су Гутешу бацали у ваздух и одавно искусни стручњак није био задовољнији.

– Кад сам зимус преузео екипу, сви су нас били отписали, поготово после одласка неколицине првотимаца. Ангажовали смо играче из Војвођанске лиге, погодили у избору и веровао сам да, уз посвећеност на тренинзима, можемо да испливамо до опстанка. Много времена провели смо на физичкој припреми и у финиш смо ушли спремни као атлетичари. И кад смо губили говорио сам да ћемо остати и играчима стално истицао да нема предаје до последњег судијског звиждука. Имам сјајну сарадњу са играчким погоном и успели смо заједничким радом.

Зоран Шемић био је капитен у мечу одлуке, а уместо бека, на позицији штопера. Ушао је последњи у свлачионицу, отворио шампањац и испрскао саиграче.

– Били смо отписани, али нисмо размишљали о предаји. Ово је била тешка сезона и никоме је не бих пожелео. Сваки меч носио је невероватно оптерећење, овај поготово. Никад нисмо били комплетни, повреде су нас спутавале, али смо успели. Станишић је на физичком нивоу испод нас, више и брже смо трчали и на тактичком нивоу надвисили ривала. Гутеша их је добро проучио и знали смо како да нападнемо – истакао је Шемић. 

ИЗОСТАЛИ КАПИТЕНИ

Дерби је одигран без капитена оба тима, изостали су повређени Љубо Стевановић (Раднички) и Милан Богуновић (Станишић).

– Повредио сам зглоб, надао сам се да ћу на терен, али нисам могао. Свака част момцима, максимално су се борили и до краја нису спустили ритам. Били су бољи и заслужили смо опстанак — истакао је Стевановић.

Б. Цвијетић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 07. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!