ПОСЛЕДЊА ПОРУКА МИХАЈЛОВИЋА: НЕМОЈТЕ СЕ НИКАДА СТИДЕТИ БОЛЕСТИ!

Он је 1. децембра у Риму присуствовао представљању биографије Здењека Земана. То је било његово последње појављивање у јавности

Синиша Михајловић, који је данас преминуо у 54. години, у својој последњој објави на Инстраграму пре тачно месец дана написао је да „живот без проблема не постоји” и да нико никада не треба да се стиди болести.

Михајловићева породица потврдила је да је некадашњи фудбалер и тренер умро данас после дуге борбе с леукемијом.

Он је 1. децембра у Риму присуствовао представљању биографије Здењека Земана. То је било његово последње појављивање у јавности.

Пре тачно месец дана, 17. новембра, проглашен је за почасног грађанина Болоње, града у којем је живео последњих неколико година, тренирајући истоимени клуб од 2019. до прошлог септембра.

Судбина је хтела да се болест манифестује овде у Болоњи, где постоје најбољи медицински истраживачки центри из области онкологије. Имао сам среће, то је истина… али Болоња је такође имала срећу да ме има за тренера када смо избегли испадање 2019 – написао је Михајловић.

Али, данас говорим о болести. Немојте се никада стидети ако се у животу суочите с таквим тренуцима. Живот се не живи без проблема, већ се живи упркос проблемима – навео је он.

Он је тада подсетио да му је то друго признање за почасног грађанина – прво је добио у Новом Саду, и посветио га својој породици, супрузи, пријатељима, лекарима, фудбалском клубу Болоња, свом стручном штабу и играчима.

– На крају, али не и најмање важно, посвећујем га граду Болоњи и свим људима у Болоњи – написао је Михајловић.

Михајловић је одиграо 315 утакмица у Серији А и постигао 38 голова. Играо је за Рому, Сампдорију, Лацио и Интер, а повукао се 2006. године. Тренирао је Катанију, Фјорентину, Сампдорију, Милан, Торино, Спортинг и Болоњу, као и репрезентацију Србије.

ФОТО: ЕПА/Елизабета Бараки

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 16. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!