ПОСТАВЉЕН ВЕНАЦ НА МЕСТУ ОСНИВАЊА ФК ВОЈВОДИНА

Фудбалски клуб Војводина данас слави свој јубиларни 110. рођендан.

Тим поводом, бивши члан Војводине Ђорђе Вујков и садашњи првотимац Лазар Јовановић поставили су ловоров венац на спомен-плочу у Темеринској улици број 12 у Новом Саду, на истом где је на данашњи дан 1914. године основан Фудбалски клуб Војводина.

Иначе, бивши ас Војводине коме је данас припала част да положи ловоров венац, Ђорђе Вујков трећи је на листи играча са највише наступа на званичним утакмицама у дресу „старе даме. Он је у периоду од 1973. до 1982. године уписао 275 званичних наступа, односно чак 527 рачунајући и пријатељске утакмице. Такође, он је и рекордер по броју наступа за младу репрезентацију СФРЈ, за коју је одиграо 23 меча, а уједно је био и члан селекције која је освојила Европско првенство за младе 1978. године.

Након полагања венца, представницима клуба, ветерана, навијача и новинара, обратио се члан УО Петар Ђурђев који је истакао значај ФK Војводина за Град Нови Сад и српски фудба

– Пре 110 година на тромеђи Подбаре, Салајке и Роткварије, група српских младића, ношени љубави према спорту и граду, основали су свој клуб како би приказали себе у што бољем светлу и жељу за националном еманципацијом. Из те дечачке занесености и љубави разгранало се спортско друштво које нас је увезало у његову историју постало део нашег идентитета и наше љубави. Ко је могао да да помисли тада да ће се изродити такво спортско друштво које ће дати такве великане који су пронели име Новог Сада, Војводине и наше државе Србије широм света. Велики људи који су носили црвено-бели дрес и који су посветили свој живот у организацију клуба су учинили да Војводина постане једна од централних тема и идентитета Новог Сада. Војводина и Нови Сад су нераскидиво везани, Воша представља лепо лице нашег града. Чињеница да нешто постоји 110 година на овом тлу, вредно је поштовања, а то је једино било могуће кроз жртву, одрицање и велики рад. Поштовани ветерани, хвала вам за све што сте учинили за наш клуб, да Војводина буде велика. Што љубав роди, то векове живи, доказ је и ово наше окупљање после 110 година, овде смо, сви заједно, уједињени у нашој љубави према Војводини и Новом Саду – рекао је Петар Ђурђев.

Извор: http://www.fkvojvodina.rs

ОБЈАВЉЕНО: 06. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!