ПОТЕРА ЗА КИКИНЂАНИМА

КАРАЂОРЂЕВЧАНИ ЛАКО ДО ПОБЕДЕ У КОМШИЛУКУ 

Жарко Матић и Јован Кујунџћ по две лопте сместили су у мрежу Бегеја, за убедљив тријумф Јединства. Карађорђевчани су потврдили квалитет и у комшијском Житишту, победа није долазила у питање.

– Били смо бољи, спремнији и у наставку брзо смо оверили предност из првог дела. Могло је да буде и убедљивије од 4:0, али најважније да смо освојили три бода. Идемо даље и очекујем да и у наредним мечевима дођемо до шанси и добре реализације – рекао је Матић.

Голман Мартин Магда задовољан је учинком, али још жали за поразом од Војводине 1928.

– Против Бегеја смо оправдали улогу фаворита и кад је Матић погодио за вођство, знао сам да је само питање којим резултатом ћемо доћи до бодова. У првом делу домаћини су добро парирали, у наставку нису издржали, бољи смо и физички спремнији. Претходно смо поражени код куће од Перлежана и сад нисмо смели дозволити изненађење.

По Магдиним речима, у наредним колима може да дође до расплета у борби за врх, Карађорђевчани су четири бода иза водеће Кикинде.

 – Не одустајемо од борбе за трон и док шансе постоје, нећемо одустати. Долази нам Пролетер и треба да будемо обазриви и оправдамо улогу фаворита. Потом следе два велика дербија, са Црвеном звездом у Руском Селу и код куће са Кикинђанима. Иако је до краја трке остало још дуела, може доћи до расплета. У сваки меч улазимо да победимо – каже голман Магда.

БЕЗ РАДИШИЋА

Горан Радишић није био у тиму који је победио Бегеј, а неће бити на терену са Пролетером. Искусни везиста повредио је лист ноге у мечу са Перлежанима, појавио се хематом и доктор је наредио мировање. Тренер Бошко Михајловић очекује га за дерби са Рускоселцима.

НЕЗАПОСЛЕН У ЖИТИШТУ: Мартин Магда, голман Јединства

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 31. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!