ПОТЕРА ЗА ВРБАСОМ

МОМЧИЛО РАИЧЕВИЋ, ТРЕНЕР ОБИЛИЋА ИЗ ЗМАЈЕВА

Мирну зимску паузу Обилићу из Змајева, у Војвођанској лиги Север, омогућила је пета позиција са 24 бода. Залиха је довољна да о опстанку готово више нико и не размишља, док борба за пласман у виши ранг није у плану, јер другопласирани Врбас, у борби за бараж, има десет бодова вишка.

Момчило Раичевић, искусни тренерски вук, пред наставак такмичења, шири оптимизам:

– Искористићемо прилику ако се укаже и јуришаћемо на пласман у виши ранг. Да ова прича има упориште показује ито да смо у последњих неколико кола препуштали бодове ривалима због картона или других глупости. Да тога није било, могли смо да будемо у врху, јер смо победили првог и још неке добре екипе, чак и на гостовањима. Иако су нам лидер, Слога из Чонопље, и први пратилац Врбас најозбиљнији конкуренти, ако се укаже прилика, покушаћемо да се домогнемо баража.

Ко у екипи има Крстића, Авдаловића, Симића, Вујошевића, Марковића и Родића, нема право да пред себе не стави највеће циљеве. Крстић има искуство из Прве лиге, Вујошевић је био у вишим ранговима, Марковић је био најбољи стрелац лиге до повреде, па је пропустио последњих пет утакмица. Све су то Змајевчани и мало ко може да се похвали толиким бројем добрих играча из свог места. Имамо и изванредне кадете, Лазића и Кецмана сам прикључио раду са првим тимом.

– Искусни тренер је истакао и највећи разлог зашто би у клубу волели да се домогну Српске лиге „Војводина“.

– Управа са Вукашином Радовићем на челу, ради изузетан посао, све обећано је и исплаћено. Колико играчи имају поверења у тог човека, најбоље показује чињеница да радије бирају да дођу код нас, упркос понудама боље пласираних екипа.

Пример је Авдаловић, стигао је из Бајше, а био је кандидат и за виши ранг. Имамо изванредне услове за рад, ту је зграда у склопу стадиона, неколико терена, чак и хала за тенис… Услова се не би постиделе ни екипе из виших рангова, а додатан мотив нам је чињеница да наредне године обележавамо век постојања клуба, па би било идеално да рођендан прославимо заједно са промоцијом међу српсколигаше.

Змајевчани ће у недељу бити гости Херцеговца. Гајдобра је, иначе, ових дана у фокусу јавности, захваљујући кошаркашима који су учествовали на Купу Радивоја Кораћа.

– На клупи Херцеговца је Мићан Шумић, а има и појачања. Знамо да неће бити лако, јер се бори за опстанак, али навикли смо да нам нико без борбе не предаје бодове. Домаћини имају циљеве, нешто другачије од наших, али генерално, обе екипе мотивисане дочекују тај меч – каже Раичевић.

Н. Јовановић

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 29. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!