ПОВРАТАК ГРГИЋА

ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД ЕЛЕМИРАЦА, ШАЈКАШАНИ ГОСТУЈУ У ЗРЕЊАНИНУ

После два уводна тријумфа, Борац је поклекао у мечу са Нафтагасом. Елемирци су уписали прву победу, Шајкашани први пораз у наставку такмичења и сутра гостују Зрењанинцима. 

– Нафташи су заслужено дошли до три бода, искористили су наше грешке, постигли два гола и однели плен – каже тренер Душко Подгорелец. – Олако смо примили први гол, Милан Бачвански прошао је између неколицине играча и погодио за вођство. После пола сата искључен је Стојан Максимовић, а са играчем мање, против искусних Елемираца, тешко је играти.

Имали су и домаћини прилике, али не и енергију и реализацију као гости. 

– Нисмо били у најјачем саставу, недостајала су тројица, а колико за тим и игру значи капитен Лука Гргић, не треба да говорим. Нисам могао да рачунам на Владимира Парошког и Василија Малешевића и погон је био млађи у односу на Нафтагас. Идемо даље, чека нас тешко гостовање крај Бегеја. 

Раднички добро познаје, као клуб и тим. Својевремено је, више од деценије, био стандардан првотимац, капитен и голгетер, а у три манадата био је и тренер.

– То је далеко иза мене, сада сам у Борцу и желим успех. Гледао сам Раднички против Кабела и ОФК Бачке и сад је јачи, компактнији и са квалитентијим појединцима у односу на први део. Приметна је дисциплина у игри, лако долази до прилика и, уз офанзивце, опасно прети из другог плана. Осим Максимовића могу да рачунам на све играче и очекујем боље издање у односу на меч са Нафтагасом – нагласио је Подгорелец. 

Млади Никола Тедић био је један од најзапаженијих у Борцу. Центрирао је из корнера Браниславу Бугарину за погодак, припремио прилику Страхињи Крстевском и опасним ударцем припретио голману Еле- мираца. 

– После грешке смо примили први гол, а кад смо остали са играчем мање, предност је отишла на страну гостију. Тешко је 60 минута бити бројчано слабији, искусне екипе знају то да искористе. Анализирали смо меч и идемо даље Зрењанинци су освојили седам бодова из три сусрета, на старту су кренули силовито,али имамо квалитет да одговоримо на изазове. Нема шта да изгубимо, покушаћемо да кроз надигравање дођемо до победе – јасан је Тедић, зимско појачање Шајкашана. 

Ц. Б.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 22. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!