ПОВРАТАК НА ВЕЛИКА ВРАТА

ОФК КИКИНДА СА ОМОЉИЧАНИМА ОВЕРАВА ПЛАСМАН У ВИШИ РАНГ 

Лидер војвођанског „Истока“, ОФК Кикинда, без капитена Ђукића од старта, Спахића и Кецмана, није могао више од бода у Банатском Великом Селу. Тренер Јевто Јарчевић напомиње да је много проблема имао у припреми утакмице.

– И поред тога брзо смо повели и одиграли солидно у првом делу. У наставку нисмо били добри у пасу и то је највећа замерка. Принудним изласком Рафаела, изгубили смо и дефанзивни баланс на средини терена, а и енергетски били смо испод нивоа – каже Јарчевић.

Четири кола пре краја Кикинђани имају девет бодова вишка у односу на другопласиране Карађорђевчане, па је јасно да су им, у најгорем случају, потребна још три за математичку оверу трона и повратак међу српсколигаше. На Градски стадион сутра долазе Омољичани.

– Анализирали смо све пропусте, опорављају се повређени и комплетираћемо редове за викенд. Очекујем да опет будемо на високом нивоу и у том случају искључујем могућност непријатног изненађења против Младости – оптимиста је Јарчевић.

Уколико све буде према плану ОФК Кикинда би сутра, требало да прослави повратак међу српсколигаше. Матеја Јарић (20) и пре две године био је део тима на војвођанском „Истоку“. После повреде и дуже паузе, у финишу сезоне опет се усталио уз леву ауту линију.

– Имао сам повреду на прсту ноге, споро је рана зарастала, али био сам стрпљив и радио у теретани. Нисам на очекиваном нивоу, али имам велику подршку стручног ипаба, капитена, саиграча… Имам проблема у физичком погледу и неким детаљима игре, али тренирам напорно као да није крај сезоне. Очекујемо оверу трона, што смо и заслужили добрим играма током целе сезоне – каже Јарић.

ФОТО: ОФК Кикинда

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 20. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!