ПОВРАТАК НА ВЕЛИКУ СЦЕНУ: ЕДМУНД АДО ПОЗВАН У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ ГАНЕ

Последица континуираног играња у Спартаку

Велик и ризик преузео је суботички Спартак у зимском прелазном року одлуком да ангажује вишегодишњу жељу Црвене звезде Едмунда Ада. Нико не спори квалитет младог задњег везног, доказаног у молдавском Шерифу у мечевима Лиге шампиона, али иза њега је била дуга пауза, изазвана сукобом са челницима доскорашњег клуба. Све је кулминирало ставом Едмунда Ада да искључиво жели да пређе у Црвену звезду, потом и једностраним раскидом.

Не блиста у редовима Спартака Едмунд Адо, није се истакао у досадашњем делу пролећне сезоне у Моцарт Бет Суперлиги, али му је континуитет игара донео повратак на велику сцену. Према сазнањима Моззарт Спорта, Едмунд Адо се налази на списку Црних Звезда за предстојеће мартовске мечеве против Анголе у оквиру квалификација за Куп афричких Нација.

Дугогодишња жеља Црвене звезде дебитовала је за Гану 11. новембра 2021. године у квалификационом мечу за одлазак на Мундијал у Катару против Етиопије. Док је био стандардан у Шерифу Адо је био неизоставан члан селекције Гане. Српски стручњак Мклован Рајевац промовисао га је у стартера. Сигурно је да би био учесник турнира у Катару да је играо такмичарски фудбал.

Поред Едмунда Ада на списку селектора Криса Хјучтона требало би да буде и крилни фудбалер Црвене звезде Осман Букари. Могуће је да ће шансу добити Самуел Овусу из Чукаричког.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 07. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!