ПОВРАТАК СЛОГЕ ИЗ ЧОНОПЉЕ МЕЂУ СРПСКОЛИГАШЕ

Велики повратак у Српску лигу „Војводина“ је прослављен у недељу у Чонопљи, надомак Сомбора. У опроштају од домаће публике за ову сезону побеђена је екипа Војводине из Бачког Градишта са резултатом 2:0 (Антунић, Милошевић).

Од доласка у клуб бившег фудбалера, садашњег председника Милована Диздара, клуб иде само узлазном путањом. Потпуно заслужено и током читавог првенства екипа је била лидер у ВФЛ „Север“. Битно је споменути да ФК Слога има и најбољег стрелца лиге, Милована Вукаса, и да је капитен екипе Никола Милошевић, једини из лиге, позван у аматерску селекцију Војводине, коју води селектор Шпоња.

Активности председника Диздара и управе су далеко шире, у смислу да је потписана сарадња са ФК Војводином из Новог Сада. Уз помоћ нашег чонопљанца Милоша Косановића који је интернационалац у Емиратима, направљен је подземни заливни систем. Реновирају се трибине уз помоћ града Сомбора и МЗ Чонопља, и у плану су још неки инфраструктурни пројекти.

Фото: Мирко Нинковић

У оквиру прославе јубилеја, 100 година клуба, у плану је да се 08. јуна обележи 50 година од освајања „Дунатај Купа“ и да се окупе екипе које су тад играле завршницу купа и евоцирају успомене. Две екипе из Србије и две из Хрватске. За сеоску славу, 22. јуна Чонопља је домаћин „ИИИ Кордунашког купа“, на коме ће учествовати екипе из: Војнића, Бусија и Кљајићева.

Трећа манифестација би требала да буде утакмица са неким од наших прволигаша. Председник Диздар са управом најављује да ће ФК Слога и у вишем рангу такмичења имати победничке амбиције и да нимало неће бити „лак залогај“ били коме.

Фото: Мирко Нинковић

ОБЈАВЉЕНО: 29. 05. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!