ПОВРАТАК ВЕЛИКИХ ИМЕНА

На фудбалској сцени Војвођанске фудбалске лиге група Север су се вратила некада позната имена, не само на покрајинском нивоу.
Ту се пре свега мисли на ОФК Врбас који је поново четвртолигаш после годину дана паузе, а у својој историји је био дугогодишњи стабилни члан Друге лиге „Запад“ у старој Југославији. На овој сцени је после дугог низа година и тим Радничког из Бајмока који сада уз своје име има и годину оснивања клуба. Ти додаци у нашем поднебљу нису увек инспирисани са податком око године оснивања, већ су најчешће то клубови, такозвани „наследници“. Оригинални су најчешће прећутно угашени због дуговања. Бајмочани неће једини навијати за тим који се зове Раднички јер ту ће бити и клуб имењак из Раткова. Ипак у следећој сезони ће бити најзанимљивије испратити резултате клуба из Пригревице. Клуба који је последње сезоне иза себе у нижим степенима такмичења, остаривао помало нестварне резултат, углавном без пораза.

Нова сезона за 16.клубова учесника ће стартовати за две и по недеље, тачније 13.августа утакмицама првог кола. После извучених такмичарских бројева то изгледа овако:

1.коло:
Врбас: ОФК Врбас – Слога 
Сента: Сента – Братство 2019 
Змајево: Обилић – Бајша 
Турија: Младост (Т) – Војводина (БГ) 
Гајдобра: Херцеговац – Бачка 1901 
Бајмок: Раднички 1905 – Младост (БП) 
Нови Жедник: Препород – ОФК Младост АПА 
Ратково: Раднички 1918 – Крила Крајине

Извор: http://www.sportin.biz

ОБЈАВЉЕНО: 28. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!