ПРАТИМО ПРОЦЕС ПРОИЗВОДЊЕ, А НЕ ФИНАЛНИ ПРОИЗВОД

„Kадром сам задовољан“, каже тренер новајлије у Моцарт Бет Суперлиги уочи завршнице прелазног рока.

После четири узастопна пораза, Младост ГАТ тражи прекид црне серије. Још Александар Линта није освојио ни бод на купи Младости у Моззарт Бет Суперлиги. Прилику да то учини имаће у петак, када Новосађани на „Kарађорђу“ дочекују Нови Пазар (18.00, ТВ Арена Премиум 1).

Шеф стручног штаба Новосађана поручио је да после серије лоших резултата очекује серију победа, баш као што је то учинио наредни ривал.

„Нови Пазар је изгубио три утакмице, па везао четири победе, зашто то не може и Младост? Верујем да је то могуће и сигурно ћемо то у наредном периоду остварити. Ако ћемо реално, није нам ни распоред ишао на руку. Имали смо утакмице са Војводином, Чукаричким, ТСЦ-ом, Партизаном, четири од пет најбојих екипа у Србији, а осим са Тополчанима, била смо свима конкурентан ривал“, казао је тренер Младости Александар Линта на конференцији за медије.

Линта је истакао да домаћин поштује Нови Пазар, али да верују да у победу.

„Нови Пазар је имао нешто лошији старт, али је и тад играо коректно. Сад има серију од четири победе, што је за потпуни респект. Моја идеја је да фокус буде на нашој игри и на захтевима које треба да спроведемо. Ако будемо пратили процес производње, а не будемо мислили много о финалном производу, односно резултату, мислим да имамо реалне шансе да пред нашим навијачима дођемо до победе која нам је важна. Показали смо у претходним утакмицама, против Партизана и Јавора, да квалитет постоји. Навијачи су нам потребни, осетили смо подршку против ТСЦ-а, много нам значи и ово је прилика да обрадујемо и њих. Знамо да су уз клуб од треће, четврте лиге, да прате раст клуба и значиће им добар резултат, а нама њихова подршка“.

Прокоментарисао је параметере швајцарског Центра за студије спорта, којим се предвиђа да ће Младост ГАТ испасти из лиге.

„Нисам то ни видео, али не могу да гледам прогнозу, то је лудост. Не бавим се тиме. Ово је озбиљан посао, имам поверења у момке и они су мени показали да могу да направе добар резултат. Има још 30 кола до краја, 90 бодова је у игри… Нећу дозволити да нас такве ствари ремете, само треба да радимо вредно и убеђен сам да резултат не може да изостане“.

Осврнуо се и на разлоге лоше партије у Бачкој Тополи, где су у прошлом колу поражени убедљиво од ТСЦ-а (0:3).

„Велике утакмице доводе до психичког пражњења, а онда је физичко пражњење неминовно. Да смо добили неку награду у смислу резултата у утакмици против Партизана, било би за нијансу другачије… Видело се и на загревању и у току целе недеље да играчи нису на потребном нивоу. То је основни разлог што смо изгледали тако неубедљиво против ТСЦ-а. Често се дешава да екипе које одиграју квалитетно против великих, у следећој утакмици доживе пад. Трудимо се да то спречимо. Имате четири аспекта фудбалске игре: тактички, технички, физички и ментални. Ми смо на психичком мало заказали. Међутим и много веће, европске екипе, са већим буџетима пролазе кроз то, па и ми смо упали у ту замку“.

Линта је додао да не размишљају о прошлим мечевима и да један добар резултат може променити све.

„Не гледамо у прошлост, јер је не можемо вратити, већ искључиво на садашњост. Имамо довољно умешности и квалитета да са сваким противником одиграмо егал и победимо. Нисмо имали довољно умешности, да не кажем среће, да утакмице са Јавором и Партизаном завршимо у нашу корист, а можда смо по приказаној игри заслужили. Ако буду постојали енергија и тимски дух, то већ у петак може да се промени. Најсвежији пример је наш наредни противник, имао је три везана пораза, а онда победили Партизан, ТСЦ, Раднички и Напредак. Нису то нека чуда, то се дешава. Верујем да и нас у наредном периоду чека неки сличан сценарио. Није лако, али искушења постоје да те ојачају, а не да те баце на колена. Један добар резултат мења целу ситуацију“.

Kада је реч о појачањима, поручио је да је задовољан тренутним играчким кадром, али да је увек добро јачати здраву конкуренцију.

„То је питање за управу. Kадром сам задовољан, али увек је добра здрава конкуренција, јер нас све чини бољим. Ако се укаже слободан играч који нам је неопходан и да је на адекватном физичком нивоу, то може само да нам помогне, не може никако да нам одмогне… Верујем у ове момке и показаће зашто су у Суперлиги“, закључио је стратег Новосађана, Александар Линта.

Аутор: Александар Милошевић (дописник Моцарт Спорта из Новог Сада)

Извори: https://www.instagram.com/fkmladostgat/ и  https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 24. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!