ПРЕД ПОСЛЕДЊЕ КОЛО: МЛАДОСТ ГАТ СЕ ВРАЋА У ПЛС, СВЕ ЗАВИСИ ОД КОЛУБАРЕ

Напредак безбрижан пред финалних 90 минута

Решена је једна од четири непознате када је опстанак у Moцарт Бет Суперлиги у питању. Младост ГАТ је ове сезоне ушла у елитни ранг такмичења и одмах из њега испада.

Иако је Ненад Лалатовић успео да направи низ од осам утакмица без пораза, није изгубио ниједну у плеј-ауту, није успео да надокнади велики заостатак који су Гатовци створили пре њега. Данашњим ремијем са Напретком, клуб из Новог Сада је остао без математичких шанси да се спаси. А, Лалатовић је први пут у каријери доживео да испадне из лиге.

Остале су три непознате: ко ће завршити као 15. и исто директно испасти из лиге, као и ко ће бити 13. и 14. на табели и морати у бараж са трећим и четвртим из Моцарт Бет Прве лиге Србије.

Проблем је што је актуелна табела, када су та места у питању – лажна. Док Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије најзад не пресуди да ли да казни Колубару за две сумњиве утакмице, као и Спартак и Младост ГАТ, мада за њих је мање извесно, нико не зна како ће заиста изгледати табела пред последње коло. Јер би требало, како уверавају из српске куће фудбала, да током ове недеље дисциплинци одлуче шта да раде са Колубаром.

Оно што је такође извесно је да је Напредак изборио опстанак и безбрижно ће дочекати последње коло. Успео је у томе и Спартак победом у Нишу. То је, у неку руку, добра вест за Радник, који ће у Суботици у последњем колу јурити сва три бода.

Највећу шансу за опстанак има Младост из Лучана, која је вечерас направила „брејк“ у Ивањици (1:0), јер ће у последњем колу дочекати Младост ГАТ.

Јавор после данашњег пораза код куће мораће да јури победу у Крушевцу, док је Раднички поразом од Спартак пропустио прилику да у миру заврши сезону, па ће у последњих 90 минута морати да „гребе“ у гостима против Колубаре.

Све је, дакле, отворено, гарантовано је узбудљиво последње коло Moцарт Бет Суперлиге, но, прво да видимо какве ће вести „голуб“ да донесе са Теразија током недеље…

Подсећања ради, у случају да два или више тимова имају исти број бодова, поредак на табели се одлучује по томе ко је био боље пласиран после 30. кола. Ево како је тада изгледала табела:

ПАРОВИ 37. КОЛА:

Колубара – Раднички Ниш

Младост Лучани – Младост ГАТ

Напредак – Јавор

Спартак – Радник

(©Starsport)

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 22. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!