ПРЕКИНУТ НИЗ ПОРАЗА

СТАРОПАЗОВЧАНИ КОНАЧНО ПРЕПЛИВАЛИ ТИСУ

У другом јесењем покушају, физички и психички добро наоштрени играчи Јединства из Старе Пазове, препливали су Тису. После пораза од Бечејаца, са којима с сада бодовно изједначени (12), у Адорјан су отпутовали чврсто решени да прекину ниску пораза у сусрету са неугодним ривалом. У томе су успели захваљујући доброј поставци игре и озбиљном прилазу утакмици, а победом (2:1) додатно су појачала распаложење и добру атмосферу.
Рано вођство домаћина, после скретања лопте Костића, која је преверила изненађеног Милиновића, само за тренутак збунило је госте. Смиреном игром и по договору из свлачионице, све више су освајали простор испред голмана Амиџића, а притисак је донео прилике Миленковићу и Живановићу, а посебно Филипу Пађену. Пре гола одлуке није успео да реализује зицер, из срца шеснаестерца погодио је стативу
После одмора, гости су осетили све већу нервозу противника, појачали ритам и посте сјајног додавања Дашића прибрани Миленковић успео је да изједначи. Домаћини су покушавали да контранападима стигну до предности, али одбрана Пазовчана пажљиво је затварала прилазе голу. После две прилике умало да буду кажњени, али пожртвовани Дашић избацио је лоту са линије гола.
– Овај критичан моменат као да нам је улио додатну енергију и одлучност – каже Драган Огризовић, помоћни тренер.- Срећа је, ипак, била уз храбре. У последњим тренуцима, после сталних напада, успели смо да направимо преокрет лепим голом Пађена из волеја, после чега је у заносу скинуо дрес и зарадио искључење.
Јединство дочекује новајлију из Станишића, са којом ће први пут одмерити снаге у првенственим окршајима. Гости непознаница, што само позива на опрез,јер у овој лиги, бар за сада, нема аутсајдера.
– Уз добар рад и са појачаним интензитетом на тренинзима, упркос лошем времену, спремни смо, али и са опрезом чекамо дебитанта. У наредним колима очекују нас тешки сусрети. па опуштања и самозадовољења не сме да буде – каже Милан Вујасин, шеф струке.
Због црвеног картона утиму неће бити све бољег Филипа Пађена.

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!