ПРЕКО ТАМИША ДО ПЕХАРА

ДИНАМО 1945 ЧЕКА ОЏАЧАНЕ

Фудбалере Текстилца из Оџака, лидере Српске лиге Војводина, данас крај Тамиша, чека ново искушење, јер им са Динамом 1945 предстоји четвртфинална утакмица Купа Војводине.

Амбиције плаво -белих су победничке, не само у овом дуелу, већ нескривено истичу да желе у финале и да освоје пехар. Због тога је Милован Панков, млади шеф струке, пред играче поставио императив да морају ићи на победу.

– Пласман у Прву лигу је осигуран и то више нико не доводи у питање, иако је до краја остало још пет утакмица, предност од 13 бодова готово да је недостижна. Уколико у Станишићу освојимо бодове онда ћемо и теоретски да обезбедимо пласман у виши ранг, а и бод против тима који се бори за опстанак биће нам довољан – каже Панков.

Све смо то ових дана потиснули у други план, јер су сви максимално концентрисани на утакмицу са Панчевцима.

– На почетку такмичења за куп поставили смо циљ да тријумфујемо. Због тога морамо додатно да се напрегнемо, јер су у овом такмичењу честа изненађења, али потрудићемо се да се нама не догоде. Играћемо у најбољем саставу, јер се враћа више стандардних првотимаца који су добили заслужени одмор минулог викенда против Тисе из Адорјана.

Нико од играча Текстилца не мисли да ће ово бити лака утакмица.

– Познајемо Панчевце, као што су и њима познати наши квалитети. Биће ово прилика да се у отвореној игри види све што овакве утакмице могу да пруже. Очекујемо отворену игру, а пред мојим играчима је још један резултатски императив.

Навикли смо се на победе у првенству, па нам не би пријало непријатно изненађење – јасан је Панков, чији играчи већ 14 утакмица ређају победе у првенству.

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 10. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!