ПРЕМИЈЕРА ЗА ОПТИМИЗАМ

Фудбалери ОФК Вршца почели су серију припремних мечева, за дебитантску сезону међу прволигашима, победом у дуелу са Инђијом (3:2), у СЦ ФСС у Старој Пазови. Тренер Ненад Мијаиловић пренео је утиске после резултатски успешне провере:
– Ове утакмице служе нам да видимо где смо у односу на противнике у овом, за нас непознатом, рангу. Свестан сам да резултати у овој фази припрема немају важност, играли смо са по два састава у оба полувремена, пробали смо неке играче и уверили се у способности младог тима. Било је добрих, али и лоших ствари. Велики посао је пред нама, настојаћемо да добрих ствари буде све више у наредним утакмицама, а да лоше сведемо на минимум, тако да бисмо могли да се надамо остварењу амбиција.
Тим из Вршца добре ствари показао је, пре свега, у фази напада, када су после акција бекова по крилима постигнута два гола.
Покушаћемо да играмо по моделу који смо градили претходних пет година. Иако смо сврстани у аутсајдере ове лиге, пре свега, због скромних финансија, али и великог броја играча и тренера који ће дебитовати у овом рангу, даћемо све од себе да пружамо добре игре и будемо конкурентни у борби за опстанак. Шеф стручног штаба Вршчана поменуо је лоше стране тима у дуелу са Инђијцима.
Нисам задовољан стварима у разним фазама игре, верујем да то кроз тренажни процес може да се исправи. У овим утакмицама не волим да видим да се појединци истичу индивидуално и пркосе тиму, а верујем да то може да се поправи мењањем њихових лоших навика или заменом неких играча у прелазном року који још увек траје.
Млади стручњак очекује већ данас још два потписа, а листа даљег довођења новајлија ћед тога како играчи тренирају и како одговарају захтевима тима.

Б. Јосимов

ВУКАШИН ЈОВКОВИЋ НА КИПРУ

Вукашин Јовковић, доскорашњи нападач Вршчана и први стрелац тима у Српској лиги, отпутовао је на Кипар где ће потписати уговор са Олимпијакосом из Никозије. То је још једна потврда да је Вршац средина погодна за развој младих играча имајући у виду да ће се ове сезоне омладинци ОФК Вршца такмичити у лиги Србије.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 05. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!