ПРЕСУДИО САВАНОВИЋ

ЕЛЕМИРЦИ САВЛАДАЛИ ОФК БАЧКУ

Нафтагас је савладао ОФК Бачку, а био је довољан гол Милоша Савановића, за седми тријумф изабраника тренера Владимира Грбушића. Елемирци су се, са 23 бода, учврстили на четвртом месту, четири корака иза водећих Сомбораца.
– Нико нас, на нашем терену, није намучио као доскорашњи прволигаш. Паланчани су снажни и спремни, па је тешко било доћи до прилике. Успели смо да погодимо мрежу у другом делу и нисмо дозволили гостима да припрете и евентуално изједначе. Дуел је истрошио играче више него претходни окршаји – каже Грбушић.
Екипа, у суботу, није била у најјачем саставу, повређени Марко Самарџић дуго је изван терена, док је Александар Чигоја пропустио трећи меч.
Искористио сам могућност и увео петорицу нових. Добили смо на свежини, успели да задржимо лопту и дођемо до плена. Никад се не жалим кад неко изостане, нећемо бити сви на броју ни на гостовању Динаму 1945. Добро смо котирани, нисмо под притиском и покушаћемо крај Тамиша да останемо непоражени – каже шеф струке Нафтагаса.
Милош Савановић задао је много муке одбрани ОФК Бачке и у 64. минуту матирао је голмана Ивана Кнежевића за победу.
–  Уложили смо много труда да освојимо бодове. Паланчани знају да играју, опасни су на свим деловима терена и брзи. Милан Видић одлично је асистирао и кад сам погодио иза Кнежевићевих леђа веровао сам да ће да буде довољно за тријумф. Много смо се по трошили, али најважније је да смо тријумфовали и од домаћег терена направили неосвојиву тврђаву – каже Савановић.
Никола Бјелица одлично се носио са офанзивцима гостију:
– Јачи ривал није био у гостима. Искидали смо се и против њих је тешко створити прилику. Мало голова постижу, али мало и примају. Ово су три велика бода и у Панчеву ћемо покушати да одиграмо још боље и остваримо добар резултат.
Александар Панић је у доброј форми, много је претрчао и са позиције бека, често помагао офанзивцима.
– На јачег ривала, у нашем дворишту, нисмо се намерили, па је победа добила на значају. У првом делу нисмо били на препознатљивом нивоу, у наставку смо сложили коцкице. Тешко је играти са снажним и високим штоперима. Били смо борбени и успели да извучемо меч до победе – каже брзоноги Панић.

Б. Цвијетић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 08. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!