ПРИЈА ДРУГО МЕСТО

ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ БОРЦА (Ш) У СРПКОЛИГАШКОМ КАРАВАНУ

На затварању сезоне, Борац је савладао Кабел у Новом Саду и у другој сезони Српске лиге „Војводина”, заузео је другу позицију, иза новог прволигаша Текстилца. – Играчи су пружили максимум да задрже друго место – каже тренер Небојша Филиповић. – Прошле године, кад смо дебитовали, завршили смо на трећем месту, сад смо степеницу више и можда наставимо серију успешних резултата. Ово је историјски успех Борца и заслужни су многи људи. Поред играча, чланова стручног штаба и навијача, ту су и челници клуба, омогућили су сјајне услове за рад. Тренер црвено – црних осврнуо се на последњи меч и тријумф са Кабелом.

– Новосађани имају младу, брзу и агресивну екипу, какву тренери желе. Победили смо на искуство и то је најбоља оцена тријумфа. Капитен Гргић пресекао је акцију и погодио угао за вођство, Пјошта је, у финишу, на набацивање из корнера, ударцем главом удвостручио предност, а гол домаћина, у надокнади времена, није нас угрозио.

У Шајкашу увелико размишљају о новој сезони. Голман Драгослав Петровић обележио је сезону. Највише времена провео је на терену, само је, против зрењанинског Радничког, последњих пет минута услупио место младом Тешићу. Против Кабела, код вођства 1:0, одбранио је пенал Новаковићу.

– Прочитао сам намеру и није једини пенал који сам одбранио. Видео сам како је „отворио” ногу за шут, гађао је десну страну гола и на време сам стигао лопту. Проглашен сам играчем утакмице и то је шести пут, а увек кажем да је сваки успех резулат колективне игре. Имамо сјајну атмосферу и пласман није изненађење – каже голман Борца. Пре 18 месеци из БСК Борче стигао је у Шајкаш. Прошле зиме продужио је сарадњу и, нема сумње, један је од првих чувара мреже у српсколигашкој „Војводини“. Волео бих да останем и ових дана следи разговор са челницима клуба. За 18 месеци нисам имао проблема, све је синхронизовано како треба и екипа функционише као породица – истакао је Петровић.

Б. Ц.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 16. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!