СЛАВИША СТОЈАНОВИЋ, НАПАДАЧ ИНЂИЈЕ И ПРВИ СТРЕЛАЦ ЛИГЕ

Инђија има првог стрелца на прволигашкој сцени, а његово име је Славиша Стојановић. У минулом колу, са убским Јединством, био је двоструки стрелац и заслужено се налази на трону са девет голова. У досадашњем делу трке за бодове голмане Јединства, Железничара и Мачве савладао је по два пута, док је по један гол постигао у дуелима са Новим Садом, Златибором и Металцем.

– Задовољан сам како смо ушли у утакмицу са Јединством, а одличан односом према обавезама допринео је да већ у 25. минуту имамо предност од два гола. Почетком другог дела, међутим, после грешке примили смо гол, па смо ушли у немирнију завршницу, али одолели смо притиску и, што је најбитније, сачували смо плен – каже Славиша Стојановић.

Искусни фудбалер, са два гола, био је централна фитура сусрета са њима.

 – Задовољан сам личним учинком дао сам све од себе да обавезе одрадим како треба. И саиграчи су дали максимум на терену и никако се не бих ставио испред њих, стигли смо до победе заједничким снагама.

Инђија наставак такмичења чека на трећем месту, са девет бодова мање од лидера, ИМТ-а, а Славиша Стојановић је на врху листе стрелаца са два гола више од Дишића (Златибор), три од Луковића (ИМТ)…

– Нисам то очекивао, заправо о томе и не размишљам, нећу да се оптерећујем бројкама. Слагао бих, ипак, кад бих рекао да то не прија, лепо је бацити поглед на листу стрелаца и видети своје име на врху.

Пред зеленима из сремске равнице је дуел са другопласираним РФК Графичаром.

 – Пред нама је, можда, и најтежа утакмица до сада. Звездина филијала има младу и полетну екипу, уз неколицину искусних појединаца. Везала је два пораза, па меч чека са императивом победе, али надам се бодовима.

Из табора љубичастих опасност прети са свих страна.

 – Одлично познајем Стојчева, Калуђеровића и Касалицу, реч је о сјајним и искусним играчима, из најтежих позиција могу да реше утакмицу. Нека улога фаворита припадне РФК Графичару, због тога што игра на домаћем терену – каже Славиша СтоЈановић, најчвршћа карика у редовима Инђије.

Ј. Радисављевић

СТИГАО ЗБОГ ГОЛИЋА И БОШКОВИЋА

За многе је било изненађење КАДА је Славиша Стојановић прихватио понуду челних људи Инђије. – За мој долазак у клуб најзаслужнији су Јован Голић, тренер, и Обрад Бошковић, спортски директор. После разговора са њима нисам имао дилему да ли треба да прихватим понуду. Нисам се покајао, сјајно је у Инђији – каже искусни нападач.

СЈАЈНА САРАДЊА: Драган Пилиповић, председник Инђије и Славиша Стојановић ФОТО: ФК Инђија

Извор: http://www.zurnal.rs