ПРИПРЕМЕ РУМЉАНА У ОТЕЖАНИМ УСЛОВИМА

Српсколигаш 1. мај почео је са припремама 16. јануара и тренутно се налзе у трећој недељи рада. Тренер Славен Ковачевић на располагању има 20 играча и два голмана. Одрадили су 16 тренинга и одиграли две утакмице са Напретком из Попинаца и Слогом из Ердевика. Данас је провера против Железничара из Инђије, следи Бродарац, Будућност (Добановци), Јединство (С. Пазова) и Јединство из Сурчина.

Кад је прелазни рок у питању, са скромним буџетом нису у могућности да доведу неко звучно појачање. За сада дошли су Рач (Јединство Руменка), голман Опарница (Раднички С.Митровица), нападач Јовић (Мачва Богатић) и штопер Радишић (Железничар Инђија). Руму су напустили, један од најбољих играча Угрица, Вукановић, Алексић, Савић, Шуман и Божовић.

Румљани у зимском периоду, због незадовољавајућих услова на свом стадиону, имају велике проблеме да пронађу адекватне терене за припреме. Углавном се сналазе како знају и умеју и користе игралишта у околини града.

– Због недостатка средстава, базирамо се на постојећем саставу. Став руководства клуба је да се задржи постојећи статус, мада сам мишљења да по квалитету заслужујемо више и бољи пласман. Наставићемо са афирмацијом младих играча, који су већина у екипи. Настављамо максимално одговрно и могу вам рећи да је милина радити са момцима – поручио је Ковачевић.

1. мај Рума – фото: Славен Ковачевић

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 06. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!