ПРИПРЕМЕ У ПУНОМ ЈЕКУ

Фудбалери ТСЦ током припрема за пролећни део Суперлиге Србије, у Шпанији су одиграли још једну припремну утакмицу и то против Сијетл саундерса. Дуел је завршен поразом ТСЦ резултатом 2:3.

Утакмица је била огроман тест за ТСЦ, поготово против тима који води познати српски фудбалер и тренер Предраг Преки Радосављевић, каже шеф стручног штаба плаво-белих Жарко Лазетић.

„Заиста је било фантастично. Сигурно најважнији меч у овим припремама из којих ћемо моћи многе поуке да извучемо. Играти са екипом Сијетла која је изванредна и сигурно на нивоу Лиге Европе, по интензитету и по квалитету и била је велики испит наше спремности. Честитке Предрагу Радосављевићу који тамо ради добар посао и са којим смо имали прилике да се упознамо и разговарамо“, каже Лазетић.

Што се тиче саме утакмице она је била веома интензивна са пуно прилика на обе стране.

„Услови за меч били су изванредни. Имамо сада пуно тога да анализирамо, јер када се састанете са оваквом екипом, велико је то задовољство и за учење и за припремни период. Ова утакмица, иако смо је изгубили, одлична је смерница шта и како треба да радимо даље. У првом полувремену се у појединим тренуцима можда нисмо најбоље снашли, били мало непрецизни, па нас је супарник изненадио интензитетом. У другом полувремену смо успели да се наметнемо, превасходно пасовима и организацијом напада, те да пружимо много више него у првом полувремену. Имали смо једну пречку и две изванредне прилике. Сада видимо да има пуно ствари које ће значити нама у стручном штабу и играчима да поправимо, за испите који нас очекују у пролећном делу првенства Србије“, објашњава Лазетић.

Како додаје, фудбалерима ТСЦ остала је још једна припремна утакмица у Шпанији против АИК-а из Стокхолма, а онда повратак кући и даља анализа онога што су урадили током припрема.

„Верујем да ћемо извући добре поуке из овог и претходних мечева, те да ћемо да приведемо припреме крају како треба. Радићемо још на физичкој спреми, много више на тактици и техници, да би унапредили детаље у игри и спремни дочекали наставак првенства“, закључује Лазетић.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 01. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!