ПРЉЕВИЋ ЗА ВРХ

У смирај прелазног рока Раднички из Сремске Митровще појачао је Марко Прљевић (35, на слици), прекаљени штопер. Носио је дресове Доњег Срема, Инђије, Рада и играо је у бугарском Царском Селу, а потом је шест година провео у Јерменији, одакле се и вратио у Србију.

– Мало сам се уморио у иностранству и ужелео куће и породице, а и полако се приближавам крају професионалне каријере. Могу, ипак, много да пружим и покажем, нисам желео да окачим копачке о клин одмах по доласку, а понуда из Сремске Митровице деловала је интересантно. У Доњем Срему сам сарађивао са Драганом Деспотовићем, сада спортским директором Радничког, са Гораном Јанковићем, шефом струке, чак сам и играо, па сам прихватио позив – каже Прљевић.

За сада, како каже, има само позитивне утиске, уз нагласак да у клубу влада добра атмосфера и да тим има квалитет за врх.

– Нисам био у Србији и Прва лига била ми је непозната, али постепено стичем утисак о томе какве су екипе и колики су домети клубова. Раднички је састављен од добрих, вредних и младих момака, жељних доказивања и верујем да можемо да се боримо за неко од водећих места. Има простора за напредовање како појединаца тако и екипе и на томе радимо на сваком тренингу.

Пред Радничким је, данас, утакмица са Текстилцем.

– Поражени смо од ОФК Београда после низа успешних игара, али потврдили смо да можемо да играмо и са највећим фаворитима. Остао је жал за бодом, јер смо имали добре прилике. Извукли смо, ипак, покуке. Надамо се повољном исходу пред нашим навијачима, иако Оџачани имају чврсту екипу. Не издвајају се појединци, красе их тимска игра и дух, па и имају добре резултате до сада. Биће неизвесна утакмица, уз наду да ће предност терена и велика жеља саиграча за победом пресудити у нашу корист – јасан је Прљевић.

Д. Туфегџић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 16. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!