ПРОЛЕЋЕ БЕЗ ПРИТИСКА

ИЗА ВОЈВОДИНЕ 1928 ДЕСЕТ ДАНА ПРИПРЕМА

Иза Војводине 1928 је десет дана припремног периода и тренер Мирко Сокић задовољан је радом. Перлежани ће наставак првенства на војвођаснком „Истоку” дочекати без четворице играча из првог дела трке. Голман Стефан Бачко шест месеци биће у САД, Владимир Јефтић прешао је у зрењанински Раднички, његов имењак Закић наставио је каријеру у Београду, а због повреде колена, нападач Никола Милановић паузираће до краја сезоне. – Дошли су голман Никола Савић из Новог Сада, млади Лука Митић из омладинског погона Радничког, а искусни Никола Голијанин био је члан ботошког Омладинац ФАМ – а. На располагању су два тима и кадар који припада горњем делу „Истока” – каже Стокић.

Уз новајлије, Перлежани рачунају још на Николу Петровића, Боришу Рудића, Зорана Јешића, Петра Богдановића, Александра и Милана Шушњара, Владимира Калајџију, Огњена Кнежевића, Марка Малбашког, Алексу Живанова, Владимира Мишића, Филипа Миклића, Јована Падејског, Матеју Спасића, Немању Пешића, Немању Дошена и Бојана Петковића.

Стокићу у раду помаже Дејан Ђорђевић. Нисмо оптерећени пласманом и у пролећној сезони одиграћемо без притиска. Са 26 бодова пети смо на табели и покушаћемо да се, кроз надигравање, наметнемо и приближимо врху. Наставак првенста искористићемо да младима пружимо више прилика, да би потврдили потенцијал и стекли више искуства. Имамо више искусних фудбалера од којих могу да уче и који су им подршка. За нас је прелазни рок завршен и не желимо да гомиламо погон. Задовољни смо оним чиме располажемо.

 Први теслови планирани су за викенд. Војводина 1928 биће гост Борца у Шајкашу, док ће у недељу одмерити снаге са Ковиљем.   


32 ГОЛА

постигли су Перлежани, Милан Шушњар се 12 пута уписао међу стрелце, Марко Малбашки и Никола Милановић постигли су по шест.


Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 01. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!