ПРОЛЕЋЕ ДОНОСИ ЗАБРИНУТОСТ

СТАРОПАЗОВЧАНИ УГЛАВНОМ ЗАДОВОЉНИ УБРАНИМ ЈЕСЕЊИМ ПЛОДОВИМА

Треће узастопно учешће у друштву српсколигаша, у групи Војводина, присталицама Јединства из Старе Пазове донело је много више мира, јер је полуетапа протекла уз далеко више радости у односу на претходне две суморне јесени, са сталним страхом од испадања. Њихови љубимци остварили су девет победа, један реми и пет пораза, од којих су неки били болни и потпуно несхватљиви.
– После прве победе у сусрету са јесењим „фењерашем“ Радничким из Зрењанина (4:1), већ на првом гостовању у Бечеју, у сусрету са немилосрдним домаћином, Старопазовчани су били просто разбуцани – 0:4. Победом над Хајдуком 1912 из Куле рана је била зацељена само за тренугак, јер је већ наредни викенд донео нови дебакл у двобоју са Борцем у Шајкашу (0:3).
Утеху за све боље уигран састав донела је победа у мечу са још недовољно формираним тимом новосадског Кабела (2:0), а ветар у леђа тешко извојевани тријумф у Адорјану (2:1). Драгоцени бодови донели су веће самопоуздање и мотивацију за још два узастопна славља – најпре у окршају са новајлијама из Станишића (4:0), а затим и дуелу на обали Дунава, са Омладинцем у Новим Бановцима (1:0). Та радост је била бр30 помућена, јер је у наредном колу доживљен непријатан и неочекиван пораз у сусрету са захукталим комшијама из Белегиша (0:1).
Стигла је победа над тимом из Бачке Паланке (2:0), док је у Панчеву, у мечу са Динамом 1945 ишчупан бод (1:1). Победа против Нафтагаса (3:1) остала је у дубокој сенци катастрофалног пораза у Оџацима, у мечу са ‘осветољубивим” Текстилцем (0:5).
Пред спуштање јесење завесе три вредна бода освојена су на утакмици са водећим Радничким 1912 из Сомбора (2:1), да би уследио стрмоглави пад у Руми, где су „првомајци” испратили слабе и безидејне госте са другог краја Срема са чак четири гола у мрежи ветерана Милиновића. Тако је на четири утакмице примљено чак 15 голова, што је утицало на егал гол-разлику 23:23, са коначних 28 освојених бодова – два мање у односу на водећи Раднички 1912 и Текстилац.

Коначни учинак је углавном задовољавајући, с о6зиром на амбиције са почетка првенства које су биле превасходно везане за пласман у горњи део табеле, а никако за освајање трона, с обзиром на расположива финансијска средства.
Сад се поставља логично питање – са каквим очекивањима се дочекује тежа, пролећна сезона.
Бриге око опстанка сигурно нема, мада постоје наговештаји да ће неки кључни играчи напустити клуб. Први је то учинио тренер голмана и, испоставило се, стандардни чувар мреже, тридесетседмогодишњи Милош Милиновић, који је прешао у табор инђијских ”железничара”. Тиме ће се пружа шанса уколико и он не подигне сидро младом и перспективном Луки Крстовићу, рођеном 2001. године.
Кад је реч о стручном кадру, сви су задовољни радом тандема Милан Вујасин-Драган Огризовић. Савесно су обављали задатке и значајно допринели хармонији и доброј атмосфери код играча, уз запажени стручни рад на терену, који је подржавало и руководство. Могао је донети и још боље резултате односно мање турбулентних ситуација. Замерка је једино што стручњаци нису већу прилику пружали младим домаћим талентима, попут Уроша Обрадовића (2002), Мартина Валента и Луке Тривуновића (2004), који би са већим искуством и стасавањем на пролеће да озбиљно закуцају на врата најбоље једанаесторице.

М. Бзовски

КАЧАРЕВИЋ: РАВНИЦА ПРИРАСЛА СРЦУ

Пут за напуштање клуба, по неким најавама, траже Миле Вујасин и Данило Миленковић.
Двојац, наводно, тражи инострани аранжман, што би био тешко надокнадив губитак, као и кад би отишао још неко од кључних играча, попут поузданог штопера Јована Качаревића (21). Велики је потенцијал за место у вишем рангу.
– О одласку из клуба који ме је лепо прихватио, а посебно навијачи, за сада не размишљам – каже Качаревић. – Овде сам, уосталом, као и раније у Фениксу 1995, стекао пријатеље, а сремска равница ми је прирасла срцу, међутим, ако се укаже прилика, желео бих да се опробам у неком прволигашком клубу, где бих могао више да напредујем. У паузи радим индивидуално, да бих колико-толико био спреман за почетак припрема, било у садашњем или неком другом клубу. Стрпљење ме неће издати, може само да стигне награда.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 21. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!