ПРОЛЕЋНИ ДЕРБИ У ОЏАЦИМА, „БРЗИ ВОЗ“ НА СПОРЕДНОМ КОЛОСЕКУ, КОМШИЈСКО ОДМЕРАВАЊЕ СНАГА У ПАЗОВИ

Још један дерби пролећа гледаћемо у групи Војводина, између две водеће екипе Текстилца и Борца. У претходном колу наставли су дуги низ победа, посебно је био расположен лидер у Кули и још више поправио гол разлику. Кабел је испратио Панчевце са три гола у мрежи, Румљани су према очекивању славили у Зрењанину, Тиса наставља са успешним издањима, Јединство је победом у Станишићу прекинуло серију од пет пораза.

Борац је 14 утакмица без пораза, тачније од септембра нису изгубили. Захваљујући доброј атмосфери у екипи, великом елану играча и тимском приступу бележе одличне резултате. Текстилац је у Оџацима неумољив (девет победа, без пораза), знају да победом могу практично решити првенство. Како индивидуално, тако су тимски квалитетни и домаћи навијачи очекују од нападачког тандема Шавија и Давидовић да реше дерби. Домаћину дајемо малу предност, јер су за нијансу квалитенији и уз подршку навијача могу савладати госте из Шајкаша.

У Елемир долази млад и успешан састав Кабела, који је у серији од пет победа. До пораза у Шајкашу, Нафтагас је имао три везане победе и по учинку код куће трећи су у лиги. Утакмице домаћина обилују головима и офанзивом могу да направе проблеме амбициозним гостима са Штранда.

Динамо 1945 је три кола неуспешан и поново су у проблему, мада у односу на угрожене Паланчане имају предност од пет бодова. Убедљиво су поражени у Новом Саду и за излазак из кризе морају се прегруписати и пронаћи жељени модел. Ривал из Адорјана игра као препорођен и четири кола су без пораза (10 бодова). Трећа позиција иза две најбоље екипе говори у прилог изреченог. Тренер Булатовић је саставио компактан тим који дуго игра заједно. Једна су од најефикаснијих екипа у лиги, мада доста голова примају. Све то иде у прилог да ћемо поред Тамиша гледати отворену представу, Први мај је везао две победе и пети су на табели. Ради се о тврдом и стабилном тиму који зна да одигра на резултат. Ривал из Бечеја се не може препознати и од трећег места на крају јесени серијом са пуно шанси и обиље голова.

Бечејци су везали четири пораза и пали су на 11 место. Променили су тренера и кормило је пеузео Дамир Дакић, који треба да екипи врати пољуљано самопоуздање. Налазе се у кризи, али не треба потценити подмлађени састав који више вреди него што тренутна позиција каже. У Руму одлазе без капитена Тутњевића.

Подунавац путује у Зрењанин и неопходна му је победа да поправи утисак из претходних утакмица. Малао дају и примају голова, играју чврсто и стабилно тако да су поред Скробаре фаворити. Зрењаници се налазе у дугој серији пораза и још траже прве пролећне бодове. Од девет бодова, тек су два освојили на свом стадиону, док је ривал из Белегиша успешан на гостовањима.

ОФК Бачкој је преко потребна победа и у младом тиму Станишића добили су ривала по мери. После успешног старта заређали су са поразима, последњи су доживели у Адорјану. Станишић је у серији од шест пораза и једним ремијем и на два бода су од последњег Радничког са којим ће водити неизвесну борбу за опстанак.

Једниство је победом у Станишићи прекинуло низ од четири пораза и повратили пољуљано самопоуздање. Комплетно су реновирали тим, задржали искусног стрелца Пађина и два бонуса и већ селектирају тим за наредну сезону. Комшијски окршај са Омладинцем обећава добру представу и на табели заузимају седмо и осмо место. Гости из оближњих Бановаца су нешто бољој форми и са новим кормиларом Ашћерићем за нијансу су ближи победи. У екипу Јединства враћа се Матовић и Станковић, Илић ће због картона пропустити меч.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 21. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!