ПРОЛЕТЕР И МЕТАЛАЦ БЕЗ ГОЛОВА (ВИДЕО)

Тренер Пролетера Зумбул Махалбашић окарактерисао је дуел против Металца као кључну утакмицу у сезони, екипа из Шумадије је веровала да у Новом Саду може да ухвати последњи воз за опстанак у Суперлиги… Варничило је на Kарађорђу, било је тензије, шанси на обе стране терена, али на крају није било голова – 0:0.

Мирољубив исход не одговара данашњим ривалима, који су остали на зачељу Суперлиге. Пролетер се изједначио са крагјевачким Радничким (оба тима имају по 32 бода), док је Металац на коти 30 са јако малим шансама да се спасе у наредна три кола.

Имао је своје тренутке некадашњи везиста Партизана и интернационалац из Италије Никола Нинковић. У првом полувремену популарни Џиги је био негативни јунак, пошто је после једног дуела ухватио за врат Немању Стојића. Ипак, могао је Нинковић да значајно приближи Пролетер опстанку. Одлично је све урадио средином другог полувремена. Преварио је Ричарда Одаду, лепо тукао са 20 метара, али је голман гостију Мирковић скренуо лопту до стативе.

Имао је Мирковић још једну запажену интервенцију почетком меча, док је Никола Петрић са друге стране могао добро да почасти госте. После повратне лопте голман домаћина је очајно примио лопту. Практично је гурнуо Стефана Цветковића у зицер ситуацију, али је некадашњи омладинац Црвене звезде био деконцентрисан.

Металац је у финишу био ближи целом плену. Брже је деловала екипа Милије Жижића и само јој је недостајао бољи завршни пас. Ђурић је могао боље приликом једне контре, морао је да интервенише Петрић после одличног ударца Филипа Ступаревића.

 

 

 

 

Извори: https://www.mozzartsport.com/ и https://superliga.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 02. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!