ПРОШЛА ПРВА НЕДЕЉА ПРИПРЕМА БЕЧЕЈАЦА

Фудбалери српсколигаша са Тисе раде недељу дана и разумљиво је што смо од новог кормилара тиског брода Драгана Ивановића желели да чујемо каква је ситуација.- Кратак је период иза нас и још је рано доносити било какве прогнозе за оно што је пред нама. Минула недеља нам је, првенствено,  послужила да се упознам са ростером којим клуб располаже. Неки од играча који су чинили окосницу у јесењем издању су отишли или су на путу да напусте клуб, па ћемо у недељи пред нама морати да будемо активнији у прелазном року. Неће то бити нимало лак задатак, јер нема много слободних играча у актуелном прелазном року. Потребно је у свакој линији игре ангажовати квалитетног играча или два. Врата су отворена свима, младима поготово, који желе озбиљно да се баве фудбалом. Мени није тешко да радим, али само са онима који истом мером узвраћају. Речју, пред нама је врло значајан период, када треба комплетирати играчки погон, значи појачан рад ван терена и онда на терену, јер нам већ од суботе следи серијал контролних утакмица, вели нови шеф струке у ОФК Бечеј 1918 Драган Ивановић.

Нису Бечејци јесенас сакупили неку бодовну „зимницу“ да би сада могли олако да пуштају колико толико проверене играче. Међутим, неколико њих се не појављује на тренинзима, највероватније у потрази за новим клубом. Деси ли се то, онда ће посао око стварања новог тима бити тежи.

– У разговорима смо са неколико наших играча да остану, а и потенцијалним новајлијама. Серијал од шест контролних утакмица ће нам послужити да на делу видимо играче који изразе жељу да нам се прикључе. Прва провера је суботу против Младости из Турије, а онда следе феберуарске утакмице против румунског клуба Пандури (4.), Војводине из Бачког Градишта (7.) омладинаца прволигаша ОФК Београда (10.), Хајдука из Куле (17.) и Младости из Бачког Јарка (24.), укључује се у разговор спортски директор Бечејаца Милош Андрић.

Бечеј је одувек био клуб у којем су млади играчи имали простор за напредовање. Ангажовањем за тренера Драгана Ивановића, који се за 28 година бављења тренерским послом доказао као врстан педагог у раду са младима, тај посао је олакшан, по младићи који желе да раде и напредују знају адресу где да се јаве.

В. Јанков

Тандем голмана остаје: Исидор Милованов и Алекса Страјнић (фото: В. Јанков)

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 21. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!