ПРОВЧИ КОД СТОЈАНОСКОГ

ЈОШ ЈЕДАН ТИСЕ ИЗ АДОРЈАНА ДОШАО У ЗРЕЊАНИН

После Јована Митровића, још један играч адорјанске Тисе дошао је у зрењанински Раднички. Данило Провчи, рођен априла 2003, задужио је опрему српсколигаша са Бегеја и од првог дана припрема биће на располагању стручном штабу.

– После завршетка јесењег дела сезоне, био сам на тренинзима Радншког. Тренер Милан Стојаноски био је задовољан и сарадњу сам утаначио са челником клуба Даниелом Вукмирицом. Из разговора сам сазнао да ће се, у наставку „Војводине”, екипа припремати за наредну сезону и да ће напасти пласман у Прву лигу. Ово ће за мене да буде велики изазов и посветићу се да одговорим на прави начин – рекао је Провчи.

Данило игра на позицији десног крила, каже да се враћа назад дуж аут линије, али је више оријентисан према офанзиви. На опаску да је, на девет мечева, уписао 503 минута и једном био стрелац, јасно је одговорио:

 – Спутала ме повреда тетиве око половине јесени. У финишу сам био у екипи и потпуно спреман почећу припреме са новим саиграчима. Једва чекам први тренинг.

Рођен је у Бачкој Тополи и у ТСЦ-у је, као пионир, почео да тренира, да би потом прошао школу Спартака и новосадске Војводине.

– Две и по године провео сам у екипи Тисе и добро ми је познато српсколигашко друштво. Циљ ми је да се, кроз добар рад на тренинзима, наметнем за терен и оправдам очекивања – казао је Данило Провчи, нови играч зрењанин ског српсколигаша.

Б. Цв. 

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 26. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!