ПРВЕНАЦ МИРОСЛАВА МАРКОВИЋА

ТЕКСТИЛАЦ МИНИМАЛНИМ РЕЗУЛТАТОМ САЧУВАО БОДОВЕ У ДУЕЛУ СА КАНАРИНЦИМА

Долазак искусног нападача Мирослава Марковића (34) у Текстилац, у зимској паузи, био је добар потез руководства. Голом у 78. минуту донео је заслужену победу против „канаринаца“ и то је био његов првенац у „плаво-белом“ дресу. У табору Оџачана верују да ће после овог успешног почетка, таквих и сличних голова бити све чешће у наставку трке за бодове. Марковић је, у кључном тренутку, био концентрисан, иако је био окружен са више противничких играча. Није оклевао и правовремено реговао на одбијену лопту од голмана Пушкића и сместио је у небрањени део мреже. То се очекује од овог и осталих нападача Текстилца и у наредним сусретима.

– Није била лака утакмица, јер смо против себе имали младу и полетну екипу, умела је и хтела да се бори за сваку лопту. Играли су гости агресивно, па смо морали на сличан начин да одговоримо. Тактички смо добро одрадили меч истрпљиво чекали прилику. Мени је припала част да ставим тачку и постигнем гол одлуке. Драго му је због тога, али то је мање важно, јер је ово колективни успех и силно нас је обрадовао – каже Марковић.

Има богату фудбалску биографију, јер је у протекле готово две деценије, играо у многим нашими иностраним клубовима, а пре неколико месеци задужио је и дрес Текстилца. У оквиру 23. кола, нови капитен „плаво-белих“ Никола Марјановић и саиграчи гостују у Београду где их дочекује пробуђени РФК Графичар.

– Сву пажњу усмерили смо на дуел са „графосима“. Одлично су стартовали и као домаћини минималним резултатом савладали тада другопласирану Инђију. Потом су направили велико изненађење победом на Карабурми против лидера, ОФК Београда. Ти резултати нису случајни, већ плод квалитета појачане екипе. Желеће и нас да савлада и настави серију. Пошто смо и ми добро стартовали, ремијем у Лесковцу и победом против Новосађана, можемо да очекујемо још један тежак дуел. Играћемо на вештачкој трави и ту је, можда, мала предност ривала, али не би требало да буде од већег утицаја на нас. Верујем да ћемо одиграти још једну добру утакмицу и очекујемо позитиван резултат – каже Мирослав Марковић, рођен у Јарменовцима код Тополе, одакле је кренуо на успешни фудбалски пут.

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 05. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!