ПРВЕНАЦ ЗА ИСТОРИЈУ

ВРШЧАНИ У ИНЂИЈИ ВЕЛИКОМ БОРБЕНОШЋУ ДОШЛИ ДО ЦЕЛОГ ПЛЕНА

Победа ОФК Вршца у Инђији одјекнула је Србијом, а нарочито у граду под кулом где ће бити исписана златним словима у клупској историји.
У првој утакмици у прволигашкој конкуренцији, изабраници тренера Ненада Мијаиловића остварили су, за многе изненађујућу, победу, а био је то и најважнији меч младог стручњака у каријери и његови најважнији бодови до сада.
– Срећан сам због прве победе и великог изненађења које смо приредили на отварању сезоне. По свему виђеном на терену заслужили смо бодове – истакао је Мијаиловић.
Тренер Вршчана одмах после меча рекао је да екипа и он још не знају колико могу у овом рангу, али да се у наставку ништа неће мењати када су у питању посвећеност и пожртвовање.
Одлучила је гвоздена дисциплина у игри и што смо свих 90 минута, осим у финишу меча, када смо остали са итрачем мање, били конкретнији и агресивнији. Момци су заслужили честитке на победи, али и више на односу према обавезама у игри.
Свима је на клупи Вршчана застао дах када је Александар Лазевски морао да напусти терен због повреде. Одмах по повратку, капитен је отишао у вршачку болницу где су урађене анализе. Лазевски је добио снажан ударац у скочни зглоб, на срећу нема прелома, боље је и већ сутра га очекујем на тренингу – јасан је шеф стручног штаба ОФК Вршца.
Тренер Вршчана био је конкретан на питање да ли ће уводна победа променити нешто у амбицијама клуба.
– Ништа није променило после ове утакмице. И даље смо аутсајдери као дебитанти, наш буџет је исти, као и амбиције, само смо додали три бода на конто. Потребно је још много победа да бисмо изборили опстанак, надам се да ово није само један сјај у сезони већ почетак озбиљнијег континуитета.

ПУН ПОГОДАК ДЕБИТАНТА: Фудбалери ОФК Вршца прославили су победу у равном Срему ФОТО: Б. Јосимов

Б. Јосимов

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 01. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!