ПРВО ПА ТРИ БОДА: НОВАЈЛИЈА У ЛИГИ ПЛЕСАО СУРДУЛИЧКОМ „БОМБОЊЕРОМ“ (ВИДЕО)

Дебитант у лиги јесте, али почетник сигурно није. Младост ГАТ је приказала сјајан фудбал у Сурдулици на својој премијери у Суперлиги и игром је још више него резултатом разбила Радник у његовој кући.

Плесали су Новосађани тереном, поготово у првом полувремену и са комплетним ужитком због приказаног носе три бода са сурдуличке „Бомбоњере“ на отварању шампионата – 2:1 (1:0).

Јесте ово била прва утакмица за Младост у елитној дивизији, али има она пун састав искусних, прекаљених играча, којима се низу везале ноге на првом мечу у сезони. ГАТ је играо свих 90 минута као да је старији члан Суперлиге од Радника, који је поприлично разочарао на премијери са новим тренером Александром Линтом.

Само четврт часа било је потребно Новосађанима да покажу праве амбиције на првом гостовању у елити. Прегрмели су прву шансу Радника, која се указала Спасићу после грешке голмана Милојевића, а онда је Младост заплесала тереном.

Од прве до последње опасније акције гости су играли на левој страни терена. Или су осетили да је Сурдуличанима ту Ахилова пета или је тај бок њима јачи део тима. Тек од шансе до шансе Младост је притискала ту страну и редовно је успевала да унесе пометњу у одбрану ривала.

Водећи гол тим из Новог Сада постигао је у 16. минуту, када је Миросављев лако поентирао поред Ранђеловића након асистенције Димитрова и грешке Петровића. И након тога, све до краја полувремена, само је Младост постојала на терену.

Kолосалну шансу је пропустио Поповић само три минута после гола, од центра се сјурио до пред гол Радника и када је требало да повиси на 2:0, хтео је да буде несебичан, да упосли Миросављева, али је Јокић успео да пресече лопту и спречи сигуран гол.

Имао је Миросављев прилику два минута касније, а у 27. је пречка спасла домаћина после ударца Димитрова. Ветеран Максимовић је запретио након тога, а последњу шансу су спаковали Радуловић и Поповић дуплим пасом у шеснаестерцу домаћина, ипак лопта није завршила у голу.

Пробао је Радник притиском на старту другог дела да се врати у меч, али све је то било кратког даха и без ефекта. Младост је брзо вратила превласт на терену, само што је овог пута почела да напада десни бок домаћег тима.

Меч је одлучен у пет минута средине другог полувремена. Прво је Радуловић повисио на 2:0 после велике грешке Суботића испред свог шеснаестерца и асистенције разиграног Миросављева. А, који минут касније је Јокић добио црвени картон и оставио Радник са играчем мање и још мањим шансама да у таквом односу снага уради нешто више до краја меча.

Један од најлепших тренутака меча је био топовски ударац Маричића у 68. минуту, са двадесетак метара од гола, који је поново затресао пречку Ранђеловићевог гола.

И онда у последњих десет минута умало вересија за Младост. Радник је почео да прети дугим лоптама и да долази до опасних ситуација. Преполовио је заостатак голом Стојановића из прекида, још два пута припретио „из ваздуха“, али до бода ипак није успео да дође.

РАДНИK – МЛАДОСТ ГАТ 1:2 (0:1)

/Стојановић 82 – Миросављев 16, Радуловић 55/

Стадион: у Сурдулици.

Судија: Марко Ивковић.

Црвени картон: Јокић (Радник) у 59. минуту

РАДНИK (4-2-3-1): Ранђеловић 5,5 – Хоџић 5 (од 88. Богдановић – ), Јокић 5, Орешчанин 5, Стојановић 6 – Медић 5 (од 55. Игњатовић 5,5) , Петровић 5 (од 46. Милић 5,5) – Дуроњић 5,5 (од 55. Јањић 6), Суботић 5, Спасић 5,5 – Миловановић 5.

МЛАДОСТ ГАТ (4-2-3-1): Милојевић 6 – Мандић 6,5, Kовачевић 6, Јочић 6, Илић 6 – Максимовић 6,5, Маричић 6,5 (од 88. Савковић -) – Миросављев 7,5, Поповић 6,5, Радуловић 7 – Димитров 7 (од 67. Секулић 6,5).

Играч утакмице: Милан Миросављев (Младост ГАТ)

 

 

Аутор: Вујадин Томковић

Извори: https://www.mozzartsport.com/ и https://www.instagram.com/fkmladostgat/

ОБЈАВЉЕНО: 10. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!