Лањски „првенац“ Меморијала „Горан Стојсављевић Гога“ у футсалу добио је током викенда за нама репризу. Организатор KМФ „Бечеј 2003“ угостио је вицешампиона Босне и Херцеговине „Salines Tuzla City“ и два наша трећелигаша, „Летећи Холанђанин“ из Врбаса и „Тиса“ из Новог Бечеја.

Свечано отварање турнира обављено је у суботу увече, када се у име организатора учесницима и гледаоцима обратио Горан Страјнић, а онда је пригодном беседом све поздравио члан Општинског већа задужен за омладину, спорт и туризам Дане Мандић. Потом је интонирана химна „Боже правде“, а све је добило свечанију нотутихим ватрометом у сали „храма спортова“ крај Тисе.

Kада је такмичарски део у питању, прволигаши нису дозволили никакво изненађење. Резултатски су прегазили трећелигаше и најавили међусобни окршај у финалу.

Прво су Тузлаци били успешнији резултатом 5:1 (2:0) од Врбашана. Голове за Salines Tuzla City постигли суKузмић, Авдић, Смајић, Бегановић и Радујковић, а част Врбашана спасио је Стјеповић.

Иако је тренер Бечејаца Игор Шошо имао на располагању само седморицу играча, лако је изашао на крај са комшијама из Новог Бечеја. Резултат 7:1 (4:1) све потврђује,а голове су постигли Новаковић у 1. и 37, Станојевић у 9, Живић у 13, Бодоњи у 19. и 27. и Мандић у 37, а гол за Тису постигао је Месарош у 17. минуту.

Вечерас од 18 сати у утакмици за треће место састаће се Летећи Холанђаних и Тиса, а у финалу од 20 сати играче Бечеј 2003 и Salines Tuzla City.

Аутор: В. Јанков

Фото (В. Јанков): Учесници Меморијала „Горан Стојсавјевић Гога“ приликом свечаног отварања 

Извор: https://www.srbijasport.net/