ПУЦАЛЕ ПРЕЧКЕ И СТАТИВЕ У ЛУЧАНИМА (ВИДЕО)

Нису у прелиминарним прогнозама Младост и Спартак важили за екипе, које ће претендовати за улазак у плеј-оф Моцарт Бет Суперлиге. Некако су их сви видели као озбиљне кандидате за опстанак, али можда се процене промене после свега виђеног ове вечери у Драгачеву.

Имало је шта да се види у Спартаку. Пуцале су пречке и стативе на голу Младости, доминирао је Спартак у првом полувремену и одиграо изнад свих очекивања. Доминирао је и Лука Бијеловић, офанзивни везиста Спартака, али је Младост успела да извуче бод -1:1.

И поново је у центру пажње био Милан Бојовић. Јесте млади Јојић изнудио најстрођу казну, пошто се убацио испред неопрезног Милоша Остојића. Али је најбољи стрелац Суперлиге показао смиреност и одличним ударцем са 11 метара стигао до 90. гола у елитном рангу такмичења.

Жалиће у Суботици сигурно за победом. Посебно после врло доброг издања у првом полувремену.Врло креативно и брзо је деловала постава Спартака, сигурни смо да је тим Славка Петровића изненадио многе. У жижи дешавања био је Лука Бијеловић. Некадашњи кадетски репрезентативац Србије је можда и истакао кандидатуру за играча првог кола Моззарт Бет Суперлиге. Прво је сјајним ударцем погодио пречку, потом је ударцем са 20 метара намучио голмана домаћина. И било је правде да он стави тачку на прво полувреме. Све је одлично одрадио Спартак у 40. минуту. Пробио је по левом боку Огњен Митровић, Шимура је добрим скоком вратио лопту до Бијеловић који је овај пут био прецизан.

Некако је Младост била тиха у првом полувремену. Све се сводило на транзицију и покушаје новог фудбалера Манчестер Ситија Ђорђа Гордића. У другом полувремену – нешто другачије.Спартак је деловао технички боље и намештеније.

Међутим, Младост је сачекала добру транзицију. Написали смо већ да је Јојић, омладински репрезентативац Србије, сјајно осетио празан простор, и још боље руку некадашњег штопера Партизана Милоша Остојића на рамену. Исправно је Дејан Трифковић показао на креч, а Милан Бојовић школски извео пенал.

Хтеле су обе екипе да дођу до целог плена. И опет је оквир гола спасао домаћина, после доброг шута Тодоровског

МЛАДОСТ ЛУЧАНИ – СПАРТАK ЖК 1:1 (0:1)

/Бојовић 70 пен – Бијеловић 40/

Судија: Дејан Трифковић

МЛАДОСТ ЛУЧАНИ (4-3-2-1): Остојић 6,5 – Дунђерски 6, Веснић 6, Мићевић 6, Лековић 6 – Јојић 6,5, Милошевић 6, Удовичић 6,5 – Гордић 6,5, Баха 6 – Бојовић 6.

СПАРТАK ЖК (4-2-3-1): Манојловић 6,5 – Видаковић 6, Филиповић 6, Остојић 5,5, Митровић 6,5 – Тумбасевић 6,5, Шимура 7 – Бијеловић 7, Тодоровски 6,5, Срећковић 6 – Обрадовић 6.

Играч утакмице: Лука Бијеловић (Спартак ЖК)

 

 

 

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!