ПУТОКАЗ ЗА БУДУЋНОСТ

Фудбалерима Железничара, после пораза у првом мечу баража за пласман у Супер лигу Србије од Радничког 1923, нико није давао велике шансе у реваншу. На стадиону „Чика Дача“, Панчевци су славили голом Гргића и пропустили неколико прилика за убедљивију победу и, можда, скок у елиту.

На клупи Панчеваца седео је Игор Савић, после Драгана Аничића и Драгана Перишића, трећи тренер у сезони:

– Одиграли смо добро током целог сусрета и можемо да жалимо за прокоцканим приликама. Да смо постигли још један гол у првом делу, а имали три шансе, у наставку би ситуација била другачија. Добро смо наставили, али заостатак из првог меча био је велик и Крагујевчани су успели да сачувају предност од 3:1 из Смедерева – истакао је Савић.

Било је неколико промена у саставу у односу на први меч.

– Променили смо начин игре, морали смо да покушамо да остваримо резултат за Супер лигу. Момци су показали да имамо квалитет и да заслужујемо елитни ранг. Сада следи пауза и одмор за фудбалере који су изнели велики терет сезоне, убеђен сам да Железничар, уколико останемо на окупу, може да буде још бољи од лета – јасан је Савић.

Везиста Данило Дашић (са слике), после неколико кола, вратио се у екипу:

– У првих десет минута одиграли смо слабије, али онда смо били доминантнији до краја меча и успели да славимо. После вођства, имали смо сјајне прилике, али нисмо имали среће и Крагујевчани су успели да сачувају предност из првог меча. Ове две утакмице послужиће нам као водиља, да у новој сезони будемо међу две најбоље екипе и да надокнадимо што смо пропустили у овом баражу.

Фудбалери Железничара биће на одмору до половине јуна, када ће ухватити залет за наредну сезону.

Autor: Б. Стојковски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 31. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!