РАЧИЋ: УПОРНОСТ И ОФАНЗИВА СЕ ИСПЛАТИЛИ

БУРАН СРПСКОЛИГАШКИ МЕЧ У КУЛИ, БОДОВИ ХАЈДУКУ 1912 ПОСЛЕ ВОЂСТВА ГОСТИЈУ ИЗ ЕЛЕМИРА, ВЕЉКО ЂУРЂЕВИЋ ИГРАЧ ОДЛУКЕ

Две пропуштене прилике у раној фази игре, против Нафтагаса, и неискоришћен једанаестерац, нису спутале фудбалере Хајдука 1912 у намери да освоје плен. Куљани су примили гол већ у 10. минуту, после лоше процене голмана Синише Бабића, што је спретно казнио Милош Савановић. Само седам минута касније, вешт и брз бег по десној страни и претрчавање гостујућег бека Бајића од стране Михајла Љумовића крунисан је изједначујућим голом. Куљани су имали прилику и да поведу и направе преокрет, у казненом простору Бајић је срушио најбољег актера сусрета Михајла Љумовића и чула се пиштаљка судије Петровића, али са беле тачке искусног Стефана Живковића прочитао је голман Никола Галин. Куљани су у првом делу имали и подређену улогу, а потврђују то и речи Жељка Рачића, шефа стручног ппаба:

– У првом полувремену фудбалери Нафтагаса имали су и моменте боље игре па су нас казнили водећим голом и вешто га чували. Успели смо, ипак, да изједначимо. Нису „хајдуци” посустали ни после другог водећег гола гостију, на почетку наставка. Поново је била лоша интервенција Бабића и Бјелица је ударцем главом био прецизан. – Скупили смо се непосредно пред почетак првенства, па нисмо тактички и физички максимално али имамо квалитет и групу добрих и храбрих момака. Били су храбри и спретни као и на утакмици првог кола са Борцем. Упркос вођству гостију тражили смо пут ка освајању бодова. Пут ка тријумфу домаћина трасирао је Александар Влаисављевић, у 54. минуту после асистенције Стефана Живковића. Ни у финишу Хајдук 1912 није посустајао у намери да оствари победу и центаршут са десне стране на супротну стативу гола гостију дочекао је млађани Вељко Ђурђевић и донео Хајдуку 1912 толико важне и жељене бодове. И не чуди по завршетку утакмице одушевљење и усхићење тренера Рачића.

– Био је то исцрпљујући сусрет до краја. Била је сјајна утакмица за публику, са шансама и головима на обе стране уз неискоришћени једанаестерац. Ривал је био изванредан, у питању је искусна и „нама знана“ екипа, састављена од искусних играча и квалитетних бонуса. Нисмо посустајали ни у једном моменту и поред тешког времена и противника успели смо све то да занемаримо и да дамо максимум, да после свега освојимо три бода – блистао је Жељко Рачић.

М. Јовичић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!