РАЧИЋ: ЗАСЛУЖЕНО

ХАЈДУК 1912 У ДЕРБИЈУ БОЉИ ОД ОФК КИКИНДЕ
 
Фудбалери Хајдука 1912 и ОФК Кикинде одиграли су занимљиву утакмицу и навијачи су имали прилике да уживају. Екипа је била боља и заслужено освојила три бода. Куљани су до водећег гола имали неколико прилика, али ударци Вујовића, па два Влаисављевића завршили су ван оквира гола. Два минута пре краја првог дела Куљани су заслужено стекли предност. Љумовић је још једном потврдио голгетерске способности и обезбедио вођство, а два минута касније одбрана домаћина дозволила је капитену Ивановићу да се превише заигра испред казненог простора па је из слободног ударца Мојсиловић изједначио.
– У том првом делу били је лепих прилика са обе стране. Решавали смо акције брзо и једноставно и због тога смо долазили у позицију да погодимо мрежу. Тако је и било са водећим голом када смо из претходних акција извршили притисак и логично је било да ће одбрана гостију попустити – истакао је Жеъко Рачић.
У наставку, није виђено превише прилика. Из једних од ретких Куљани су из прекида дошли до другог гола и коначног резултата. Сјајном голу Јордана Јовановића из корнера претходила је шанса штопера Јована Крнете, са шест метара није успео да закуца лопту у мрежу, ударац је блокирао одбрамбени играч Кикинде.
– Није било лако савладати изванредно спремљену и орагнизовану ОФК Кикинду. Имали су гости шансе, али нису их искористили за разлику од нас. Имали смо жељу и хтење и то смо на прави начин испољили и заслужено смо осовјили бодове – каже Рачић.
 
М. Јовичић
 
 
ОБЈАВЉЕНО: 07. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!