РАД – КАБЕЛ 2:0 (ВИДЕО)

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Рад – Кабел 2:0 (0:0)
 
Гледалаца. 200. Судија: Иван Вучићевић 7 (Краљево). Стрелац: Славиша Стојановић у 52, Радић аутогол у 88. минуту. Жути картони: тренер Бранко Мирјачић (Рад) тренер Милан Белић, Хуанг. Барјакатаров (Кабел).
 
РАД: Ђурковић 6, Стевић 6 (од 88. Тановић -). Богдановић 6,5, Лалатовић 6,5, Радивојевић 6,5, Михајловић 6 (од 41. Гашић 6), Блажић 6,5 (од 88. Ђурђевић -), Милосављевић 7, Гојковић 6 (од 88. Вучићевић -), Мандић 5 (од 65. Бацановић 6). Славиша Стојановић 7.
 
КАБЕЛ: Барјактаров 6,5, Мирић 6 (од 55. Џарић 6). Јеленковић 6(од 72. Ивеља 6), Стојановић 6, Радић 6, Керкез 6 (од 46. Качавенда 6) Ј.Хуанг 6 (од 65. Пиус 5,5), Радојичић 5.5, Јаковљевић 5,5, Пантић 5,5 (од 65. Павлица 5,5), Антониадис 5,5.
 
Играч утакмице: Милосављевић
 
Рад је победио теже него што се очекивало, иако је за ривала имао тим састављен од момака рођених 2000. године и млађих. Грађевинари су већ обезбедили опстанак, али на лето ће бити неопходан ремонт за нову сезону.
 
Стефан Милосављевић центрирао је ка првој статави, али Богдан Мандић није био прецизан, као ни на додавање Стевића. Мандић је и у 14. минуту био у центру пажње, али поново је траљаво захватио лопту после лепе акције.
 
Играо се 18. минут кад је Стефан Милосављевић запретио са 25 метара, али лопта је завршила поред оквира гола. Није се дуго чекало на ново узбуђење: Милосављевић је центрирао из корнера, лопта је у гужви дошла до бека Радивојевића, али ударац главом за мало није био прецизан. Мандић се изборио за лопту после пресечене акције у казненом простору, али само је уздрмао стативу.
Два пута је ударцима главом покушао штопер Душан Лалатовић, али у другом покушају погодио је пречку. Кабел је први пут запретио у 30. минуту. Мар- хо Керкез после продора по десној страни убацио је лопту у казнени простор, Филип Радојичић упркос чувару на леђима успео је да шутира, али недовољно да озбиљније угрози голмана Николу Ђурковића.
 
Пет минута пре краја првог дела после пријема лопте и без играча ривала око њега повредио се Стефан Михајловић па је прилику добио Матија Гашић. Тачку на промашаје у првом делу ставио је Мандић, из окрета послао је лопту поред стативе.
 
У 52. минуту домаћин је трећи пут погодио оквир гола после ударца Марка Блажића, а у следећем нападу – вођство. Славиша Стојановић са десет метара искоса шутирао је поред штопера Матеја Стојановића, голман Барјактаров био је заклоњен, па му је лопта прошла испод руку. Настављена је ревија промашаја Мандића, Барјактаров се истакао у 64. минуту: шутирао је Лалатовић са 20 метара из прве, али чувар мреже гостију парадом је изазвао аплаузе.
 
Коначан резултат постављен је у 88. минуту, када је Стефан Радић скренуо лопту у сопствену мрежу после шута Гојковића.
 
 
 
Аутор: А. Пековић
 
ОБЈАВЉЕНО: 28. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!