ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Рад – ОФК Вршац 1:1 (0:1)

Стадион Рада на Бањици. Гледалаца: 100. Судија: Милан Стефановић (Београд). Стрелци: Милосављевић у 65. за Рад, Брауновић у 27. минуту за ОФК Вршац.

РАД: Ђурковић, Стевић, Митровић, Савић, Ђурђевић, Гашић, Михајловић, Арсић, Милосављевић, Адамовић, Мандић. Играли су још: Басановић, Газивода, Јовановић, Ненадовић, Стојановић, Јаковљевић.

ОФК ВРШАЦ: Марковић, Мажић, Николић, Терзић, Лазевски, О. Илић, Парађина, Кадијевић, Брауновић, Павлов, Главинић. Играли су још: Пајевић, Петрић, Вујић, Станисављевић, Ивић, Грек, Диуф, Стојановић.

Генерална проба прволигаша, Рада и ОФК Вршца, имала је све атрибуте праве борбе за бодове. Тренери Мирјачић и Мијајловић могли су у потпуности бити задовољни залагањем и борбеношћу играча и дисциплином у игри.
У првих 25 минута игре није било озбиљнијих прилика, нити удараца на гол. Вршчани су одиграли у 27. најбољу комбинацију у првом полувремену, иницијатор је био Огњен Илић, Парађина је сјајно продро по десном крилу, а у шеснаестерцу Брауновић се снашао у стилу расног стрелца и ефектно савладао Ђурковића.
У другом полувремену Грађевинари су преузели иницијативу и крунисали је у 67. минуту. Мандић је асистирао Милосављевићу који је погодио мрежу новог ривала у првенству. Стекао се утисак да је у тој акцији Рада голман Вршчана Марковић био фаулиран, али се пиштаљка судије Стефановића није чула. До краја меча узбуђења није било. нерешен резултат је најреалнији исход.

Фото: ОФК Вршац

Б. Јосимов

Извор: http://www.zurnal.rs