РАДНИЧКИ 1918 ОЧЕКИВАНО ПОРАЖЕН У ПРИГРЕВИЦИ

Непоражени Пригревчани су наставили серију победа и против Радничког 1918 из Раткова – 4:0.

Гости су скоро сат времена имали играча мање на терену, али и комплетни би тешко извукли позитиван резултат у дуелу са лидером Војвођанске лиге “Север”.

Питање победника решено је у првом полувремену у коме су прву праву прилику имали фудбалери Радничког. Играо се 12. минут када је Новаковић избио сам испред голмана Пехиља, али је овај зауставио његов шут.

Три минута касније виђен је први погодак на утакмици. Најбољи актер сусрета Огњен Швељо је центрирао са десне стране, лопта је преварила голмана и остале играче гостију, па завршила у мрежи – 1:0. Исти играч је асистирао Николи Вемићу код другог гола који је фудбалер Братства постигао главом у 28. минуту.

Због приговора судији Агбаба је у 36. минуту добио црвени картон и тиме додатно отежао ситуацију свом тиму, који је до краја првог дела примио још два гола.

Најпре је у 42. минуту прецизан био Вељко Тасић, након што га је проиграо Стојаковић, да би се на истеку првих 45 минута у листу стрелаца уписао и Миљан Глувић. После корнера који је извео капитен Вуковић, поменути играч је добро реаговао главом и поставио коначних 4:0.

У другом полувремену фудбалери Братства су зналачки чували лопту задовољни резултатом, па ни једни ни други нису опасније запретили голманима.

Братство 2019 – Раднички 1918 4:0 (4:0).

Братство 2019: Пехиљ, Балиновић, Лазић, Тасић, Вуковић, Вемић, Глувић, Вукадиновић, Стојаковић, Швељо, Дрвар. Играли су још: Јанковић, Макар, Штрбац, Поповић, Десница.

Раднички 1918: Вучетић, Милуновић, Алексић, Ћеран, Гуглета, Стојановић, Новаковић, Агбаба, Радаковић, Филиповић, Дакић. Играли су још: Црњански, Трифуновић, Гламочанин.

Још много бодова је у оптицају до краја првенства, али је евидентно да екипу Радничког 1918 чека неизвесна борба за опстанак у лиги. Састав из Раткова имаће тежак посао и у следећем колу када на свом терену дочекује другопласирани ОФК Врбас.

ВФЛ “Север” 22. коло резултати: Слога – Младост (Т) 2:1, Обилић – Херцеговац 1:1, Сента – Раднички 1905 4:2, ОФК Врбас – Препород 7:1, Братство 2019 – Раднички 1918 4:0, Бајша – Крила Крајине 3:0, Војводина – ОФК Младост Апа 3:0, Бачка 1901 – Младост (БП) 3:0.

Извор: http://www.ico.rs

ОБЈАВЉЕНО: 17. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!