РАДНИЧКИ ЧУВА СТЕВАНОВИЋА

КЉУЧНИ ИГРАЧ ЗРЕЊАНИНАЦА ОСТАЈЕ НА БЕГЕЈУ

Душан Танасић, директор зрењанинског Радничког, јуче је изјавио да искусни везиста Љубомир Стевановић остаје у клубу и да ће бити главна окоснща екипе у борби за опстанак.

– Љуба остаје, то је договор од летос. Знам да би га, због искуства и знања, други радо прихватили, али њега не желимо да се одрекнемо. Да смо имали више посвећених и ангажованих, као што је он био, не бисмо јесењу сезону завршили на последњем месту – нагласио је Танасић.

Стевановић је рођени Зрењанинац и дубоко је забраздио у 37. годину, а његове игре су потврдиле да доживљава другу фудбалску младост и да је изнад далеко млађих од себе. На терену је провео 1.235 минута, највише у тиму, а од девет голова, колико су постигли црвено-црни, његова су три, уз две асистенције. Изданак је Пролетерове школе и са Бегеја је, малолетан, прешао у апатинску Младост, играо на суперлигашким теренима и имао завидну инострану каријеру.

– Остаћу у Радничком, рекао са вам да бих желео да у родном граду завршим каријеру. Траје дуже од две деценије. Почео сам да се бавим тренерским послом и у Академији Бамби радим са најмлађим полазницима. Лепо је радити са децом, то је добар увод у оно што касније долази. Кад завршим играчку, требало би да наставим са тренерском каријером кроз карактеристичан осмех – рекао је први играч Зрењанинаца.

Резулатима и пласманом у првом делу трке је разочаран. Однос младих према игри, залагање и борбеност, нису били на нивоу који је очекивао.

– Никога нисмо победили на нашем терену, седам бодова смо освојили у гостима, у сопстевном дворишту два, из два ремија. Ако кажете да сам био најбољи у екипи, ако то и други кажу, онда не ваља. Мислим на фудбал, на игру, на карактер у којем је све, од жеље, мотива, посвећености. Опстанак је задатак и требало би да пружимо највише што можемо и остваримо план. Од млађих саиграча очекујем више и боље и јачу игру.

Иако је Раднички бод иза Станишића и ОФК Бачке и шест иза Динама 1945, види шансу за опстанком и оптимиста је.

– Стварали смо шансе и били неефиканси и морамо да се појачамо, прво у шпицу и то са неким од искуснијих. Млади смо и у дефанзиви и неопходан је стамени штопер, који би водио одбрамбени бедем. Нама не треба много да бисмо ојачали игру и учинили је ефикаснијом и на вишем нивоу, да у наставку повежемо две победе, да упаднемо у добар резултатски низ и можемо до спаса. Никад се не треба предати, је девиза од које никад нисам, нити ћу, одустати – био је јасан одлични Љубомир Стевановић.

Б. Цвијетић

Извор: http://www.zurnal.rs 

ОБЈАВЉЕНО: 20. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!