РАДНИЧКИ ИЗ СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ ГОСТУЈЕ УБСКОМ ЈЕДИНСТВУ

Са десет голова, Крста Ђорђевић из сремскомитровачког Радничког налази се при врху најбољих стрелаца Прве лиге Србије. Два пута погодио је мрежу Новосађана, затим Железничара и ИМТ-а, а сигуран са беле тачке био је и у дуелу са Црвеном звездом у Купу Србије.
Како је сезона одмицала пружао је све боље игре и заслужио поверење, најпре Дејана Николића, некадашњег шефа струке Радничког, а затим и Дарка Тешовића.
– Прикључио сам се Радничком почетком септембра. Иако сам прошао припреме, морам да признам да нисам био у потпуности спреман, нисам задовољавао неке параметре које сам зацртао и поставио. Постепено сам, као и тим, изгледао све боље на терену. један период били смо са најчвршћом одбраном, али и најнеефикаснијим нападом, сада се и та ставка променила. То ми је драго, а сваки мој гол је у ствари заслуга целог тима – каже Ђорђевић.
Изостанак голова у првом делу првенства, Ђорђевић није дозволио да утиче на његово самопоуздање.
– За сваког нападача важно је да постиже голове. То нам је посао, а сваки гол је мотивација за стрелца и тим. После доласка у Сремску Митровицу напад није изгледао сјајно, креирали смо шансе, али слабо смо их претварали у голове, све док нисмо почели заједно да дишемо. У једном моменту све коцкице су се поклопиле и, како то народ каже, прорадио сам, па смо коначно претварали у бодове све што у претходном периоду нисмо реализовали.
Одмах по доласку у град на Сави прилику му је указао Дејан Николић, а Ђорђевић је оправдао поверење.
– Николић је веровао у мене и кад ми није ишло на терену, имао сам његову подршку и, што је најважније, није ми правио притисак, па сам му захвалан, јер ми је олакшао да пронађем игру и покажем да нисам случајно дошао у клуб. Нови шеф Тешовић, такође, указао ми је поверење, што ми много значи и надам се да сам га оправдао.
Ђорђевић и саиграчи покушаће данас да дођу нових бодова а ривал у Тамнави биће Јединство.
– Реч је о озбиљној, добро организованој екипи и дише нам за вратом. Убљани су мотивисани као и ми, па немам сумње да ће се водити жестока борба за бодове. На терен ћемо као и до сада мушки, покушаћемо да неутралишемо предности Јединсгва, а да искористимо наше. Екипа је спремна, самопуздања нам не мањка, па нека победи бољи. Ушли смо у завршницу другог дела првенства, већ су се неке ствари искристалисале, а после данашњих сусрета готово све ће да буде јасније. У суботу, имаћемо реалну слику свега што смо до сада урадили – каже Ђорђевић уз нагласак да је задовољан средином и да, уколико на његову адресу не стигне озбиљна понуда из иностранства, не планира да мења боју дреса.

Д. Туфегџић

ФОТО: Раднички СМ

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 12. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!