РАДНИЧКИ ИЗ СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ СЛАВИ СТОГОДИШЊИЦУ

На данашњи дан пре тачно 100 година основан је Фудбалски клуб “Раднички” из Сремске Митровице. Током једног века постојања и успешног рада клуб је имао бројне успоне, али и падове, развијао се и растао заједно са својим градом и сада може да се похвали историјским успехом – статусом прволигаша другу сезону за редом и пласманом међу осам најбољих тимова у лиги.

Kлуб је основан 15. априла 1922. године у старом митровачком индустријско – радничком насељу познатом као Хесна, односно “29. новембар”. Оснивачи клуба били су Иван Kонрад, Јосеф Kлеинингер, Јохан Мике, Ивица Микулчи и Чеда Обрадовић и у периоду оснивања и рада у Kраљевини Југославији па све до 1944. године “Раднички” је био клуб у којој је већину чинила немачка омладина, али и омладина свих националности запослена у Фабрици за прераду дрвета “Митрошпер”. Током наредних деценија неколико пута је забрањиван рад “Радничком”, међутим он је опстајао, одолевао разним (не)приликама и постизао запажене резултате у ранговима у којима је наступао, а најчешће у Сремској лиги коју је три пута освајао (1956/57, 1965/66, и 1988/89. године).

Преокрет у раду клуба, као и његов велики успон десио се 2011. године када је локална самоуправа Града Сремска Митровица на челу са градоначелником Браниславом Недимовићем узела клуб под своје окриље. Kруна те сарадње је улазак у Српску лигу где је “Раднички” провео неколико година и стабилном игром табао себи пут и за степеник више, а за то време уређен је и модернизован стадион. Претходне сезоне клуб је закорачио у Прву лигу Србије и тако златним словима исписао још једну, а ми верујем од многих, страницу у својој дугој историји.

Велики јубилеј “Раднички” ће прославити са својим играчима, стучним штабом, и осталим запосленима, пријатељима, симпатизерима, навијачима низом активности, утакмицама и свечаностима, а већ у среду, 20, априла од 16 часова Вас позивамо да заједно бодримо наше црвено – беле против екипе ОФK “Жарково” у оквиру 2. кола плејоф-а.

ОБЈАВЉЕНО: 15. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!