РАДНИЧКИ СЕ СПРЕМА ЗА ПРОЛЕЋЕ

Фудбалери сремскомитровачког Радничког су још пар дана на зимском одмору. За цео један тим то је већ бивши клуб.

Сремскомитровачки прволигаш, Фудбалски клуб Раднички је јесењи део сезоне у Првој лиги Србије завршио тик изнад клубова који ће се по завршетку регуларног дела такмичења борити за опстанак. Тај положај седмопласираног тима није по вољи руководства клуба па је већ једанаест играча раздужило опрему. То су: Ђорђе Ивковић, Михаило Драгићевић, Владимир Милицановић, Милан Србијанац, Никола Трипковић, Филип Пађен, Лука Глушчевић, Видо Марковић, Петер Макер. Позајмица из Спартака је истекла Илији Миодраговићу, а у свој матични клуб ТСЦ враћа се Лазар Мићић.

У Радничком нису седели скрштених руку током зимске паузе. Учинак је анализирао спортски директор Драган Деспотовић са следећим речима,

– Потеклих пар месеци могу рећи да су били доста турбулентни за наш клуб. Припремни период је прошао јако добро, али сам почетак такмичарског дела донео је доста осцилација у игри, што је довело и до не једне, већ две промене у стручном штабу. Сезону смо стартовали са Дарком Тешовићем, али како он није успевао да са тимом оствари жељене разултате заменио га је Горан Јанковић. Нови тренер је на кратко успео да пробуди екипу, међутим брзо је поново пала у неку летаргију, што је даље резултирало његовом сменом и последња три кола Раднички је са купе водио Дејан Николић. Тренер који се по други пут нашао у Сремској Митровици. 

Положај седмопласираног тима на тебели није поражавајући јер је бодовна разлика између Радничког и клубова из врха табеле, нерачунајући на јесењег шампиона, ОФК Београд, мала, лако достигнута.

– Налазимо се у горњем делу табеле, али морам признати да управа на челу са мном самном играма, односом дела играча према утакмицама и клубу, нисмо били најзадовољнији, што је довело до растанка са неким момцима, тако да у периоду који је пред нама имамо озбиљан задатак, а то је да доведемо неколико добрих појачања у правом смислу те речи. Момке који ће испунити захтеве које ставимо пред њих и надам се заједно мирно дочекамо крај сезоне. Минимална очекивања су да задржимо седмо место, али борићемо се и за вишу позицију. 

Прва прозивка играча Радничког и почетак припрема за пролећни део првенства заказано је за четвртак, 11. јануар.

ФОТО: Драган Деспотовић, сп.директор ФК Раднички

Извор: http://www.sportin.biz

ОБЈАВЉЕНО: 08. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!