PRIJATELJSKA UTAKMICA

Radnički (SM) – Jedinstvo (Ub) 0:1 (0:1)

Stadion u Kosjeriću. Gledalaca: 50. Sudija: Branimir Jeličić (Požega). Strelac: Knežević u 4. minutu.

RADNIČKI (SM: Dragićević, Gajić, Spasenović, Ristić, Marjanović, Petrović, Ivić, Milinković, Ristović, Ilić, Ratković. Igrali su još: Oparnica, Pašić, Grujić, Đurić, Protić, Đukanović, Šaponja, Pius, Milijašević, Janković, Trivan.

JEDINSTVO: Jovanović, Doderović, Rajović, Bogdanović, Andrić, Jovović, Starčević, Marinković, Knežević, Milanović, Živojinović. Igrali su još: Stevančević, Bošković, Rajović, Ranisavljević, Marković, Milutinović, Pavlović, Denić, Vujić, Đurić.

Ubljani su odlično počeli i rano došli do prednosti. Živojinović je idealno centrirao, a Knežević umakao pažnji Spasenovića i udarcem glavom pogodio sa sedam metara.

Gol je dao krila Jedinstvu, umalo da Knežević udvostruči učinak posle ubacivanja Doderovića, a mogao je i Doderović do gola na centaršut Sevića.

Na drugoj strani, Mitrovčani su imali nekoliko dobrih napada u režiji Ilića, a lopta je posle dobrog šuta sa distance Petrovića završila iznad prečke. Loš kraj poluvremena za Ubljane, povredio se Živojinović koga je zamenio Stevančević, ali se i junior Jedinstva zadržao na terenu samo nekoliko minuta zbog povrede zgloba.

Radnički je odlučnije krenuo u nastavku, Milinković je stavio na iskušenja Jovanovića, a Ratković loše reagovao posle idealnog pasa Protića. Iskusni levi bek pogodio je spoljni deo mreže posle akcije Piusa, a dobar pokušaj Gajića završio je iznad prečke gola Ubljana.

Finiš je protekao bez uzbuđenja, na kraju je Miloš Obradović bio zadovoljniji od starijeg kolege Dejana Nikolića.

B. Matić

Izvor: http://www.zurnal.rs